Kollektion: A.H. Riise
-
Non Plus Ultra Ambre d'Or Excellence-10 % Nyhed
-
Non Plus Ultra Black Edition-26 % Nyhed
-
Royal Danish Navy RomNyhed
Rom med farmaceutisk baggrund
Virksomheden og rommen er opkaldt efter Albert Heinrich Riise, der kommer fra en farmaceutisk baggrund. Han drev nemlig sit eget apotek i Dansk Vestindien i 1800-tallet. Albert brugte en del af sin fritid på at destillere rom, som fik stor succes på De Vestindiske øer. På grund af den store succes valgte han at eksportere sin A.H. Riise-rom til Danmark, der endnu engang viste stor succes blandt forbrugerne.
Apoteket havde en anden funktion i 1800-tallet, end det har i dag, hvilket gjorde det mere normalt at sælge alkoholiske drikke fra herfra. Dengang troede man nemlig på, at spiritus og alkohol kunne være med til at helbrede nogle sygdomme. Derfor startede romrejsen for A.H. Riise som værende et medicinsk redskab og blev senere til en nydelsesrom, som mange sætter pris på i dag.
De nuværende produkter, der produceres af A.H Riise Spirits er alle inspireret af Albert Henrich Riises opskrifter for mere end 100 år siden. I dag lagres rommen i Caribien og Mellemamerika og tappes derefter i Tyskland for at blive solgt i flere dele af verdenen. A.H. Riise-rom har flere gange modtaget priser og medaljer ved forskellige udstillinger og konkurrencer, hvilket er et udtryk for den høje kvalitet på rommen.
A.H. Riise-rom – perfekt til nybegyndere
A.H. Riise-rom er især kendt for sin sødme, da man i produktionen bruger en del sødning pr. liter. Faktisk så meget, at rommen ikke længere rigtig kan kaldes en rom. Ifølge EU-lovgivningen må man nemlig ikke bruge mere end 20 gram sødning pr. liter for at kalde det en rom. Denne lov trådte i kraft i 2021, hvilket også er en af årsagerne til at A.H. Riise Spirits kalder produkterne for ”Superior spirit drink made from premium matured rum”.
Uanset om man mener, en A.H. Riise-rom er en rom eller ej, er det en rigtig god start for personer, der gerne vil bevæge sig mere ind i den oplevelsesrige romverden. Den søde smag er nemlig en perfekt måde at starte ud på, så man senere kan gå på opdagelse i andre varianter, der kan have en mere stærk smag.
Har du allerede smagt det populære produkt, kan du glæde dig over, at virksomheden også producerer andet end rom. De har nemlig også flere varianter inden for likør, bitter og gin, der bestemt også er værd at prøve.
Hvordan bør A.H. Riise-rom nydes?
Der er mange måder, hvorpå du kan nyde en god flaske A.H. Riise-rom. Er det første gang, du bevæger dig ind i romuniverset, anbefaler vi at drikke den søde rom rent. Det giver den ultimative smagsoplevelse og et indblik i, hvordan rommen helt præcis smager. Nyd blandt andet din A.H. Riise-rom ved siden af en kop kaffe, hvor man bare nipper til rommen.
Rommen bør derudover skænkes ved stuetemperatur, da det giver de bedste forudsætninger for den fuldendte oplevelse. Typisk vil de fleste romentusiaster ikke drikke rommen på is, da det ændrer på smagen, og det kan potentielt ødelægge en god rom. Men finder du en rom for stærk, kan det måske være en løsning for dig.
Rom er i dag blevet mere eksklusivt, end det før har været. Førhen anså man mere whisky og cognac som værende de eksklusive drikke, men i de senere år har en god rom blandet sig i toppen med de førnævnte. Her er A.H. Riise-rom bestemt også et godt bud til selskabet. Den søde smag er blandt andet perfekt til både kaffe og julebordet, så du har mange muligheder for, hvornår A.H. Riise-rom kan sættes på bordet.