Køb for mere og få fri fragt

Whisky

Den gode og stærke whisky er skotsk eller irsk. Den sætning var sand på et tidspunkt, og whisky forbindes da også med de to lande. Whisky bliver i dag produceret i hele verden, og i Danmark er vi med helt fremme. De små og store, danske destillerier er på whiskydrikkernes læber, så snart de første dråber nydes. Er du på jagt efter en dansk whisky, så slå dig løs herunder.

Den gode og stærke whisky er skotsk eller irsk. Den sætning var sand på et tidspunkt, og whisky forbindes da også med de to lande. Whisky bliver i dag produceret i hele verden, og i Danmark er vi med helt fremme. De små og store, danske destillerier er på whiskydrikkernes læber, så snart de første dråber nydes. Er du på jagt efter en dansk whisky, så slå dig løs herunder.

Vis tekst

Kollektion: Whisky

8 produkter
  • Rye
    - +
    Stauning whisky
    Normalpris
    495 kr
    Udsalgspris
    495 kr
    Normalpris
    Stykpris
    pr. 
    Udsolgt
  • Atlantic Aged Straight Bourbon
    - +
    Knaplund
    Normalpris
    499 kr
    Udsalgspris
    499 kr
    Normalpris
    Stykpris
    pr. 
    Udsolgt
  • Smoke Single Malt
    - +
    Stauning whisky
    Normalpris
    695 kr
    Udsalgspris
    695 kr
    Normalpris
    Stykpris
    pr. 
    Udsolgt
  • KAOS Triple Malt
    - +
    Stauning whisky
    Normalpris
    595 kr
    Udsalgspris
    595 kr
    Normalpris
    Stykpris
    pr. 
    Udsolgt
  • Bastard
    Nyhed
    - +
    Stauning whisky
    Normalpris
    595 kr
    Udsalgspris
    595 kr
    Normalpris
    Stykpris
    pr. 
    Udsolgt
  • El Clásico
    Nyhed
    - +
    Stauning whisky
    Normalpris
    595 kr
    Udsalgspris
    595 kr
    Normalpris
    Stykpris
    pr. 
    Udsolgt
  • NIMBUS Single Malt Whisky #7
    - +
    Trolden
    Normalpris
    595 kr
    Udsalgspris
    595 kr
    Normalpris
    Stykpris
    pr. 
    Udsolgt
  • Single Malt Whisky
    Udsolgt
    - +
    Copenhagen Distillery
    Normalpris
    3.000 kr
    Udsalgspris
    3.000 kr
    Normalpris
    Stykpris
    pr. 
    Udsolgt

Whisky Danmark

Whisky er ikke en ny opfindelse. Den har en lang historie, faktisk flere hundrede år tilbage i tiden – måske endda årtusinder. Vores kendskab til den runde og kraftige whisky i Danmark er heller ikke af nyere dato. Whiskyen har været brugt af danskerne i mange år. Dog har der ikke været den stærke, danske produktion af whiskyen, der er i dag. 

I Danmark har snaps og akvavit historisk set haft større indflydelse på vores alkoholindtag. Derfor kan vi ikke prale af at have en eller flere whiskyproducenter i Danmark, som har en lang historie bag sig. De danske whiskydestillerier er kommet til ret sent. Så det er nok de færreste, der forbinder Danmark og whisky – det er dog ved at ændre sig. Dansk whisky begynder nemlig så småt at bevæge sig ud over grænserne.

For selvom vi ikke har en lang tradition og producenter med mange år på bagen, så er dansk whisky i dag noget af verdens bedste whisky.

Den danske whiskyproduktion

Traditionen for at bruge korn og malt til at fremstille whisky er ikke dansk, men det er faktisk ikke en ulempe for de danske destillerier. Destillerierne kan nemlig frit fortolke, producere og lege med smage og fremstillingsmetoder. Det kan man f.eks. ikke i Skotland. 

Det har den fordel, at den danske whisky har fået en underdog-position på markedet og en god historie, der kan knyttes til de stærke produkter. For når sandheden skal frem, har dansk whisky en meget høj kvalitet. Her på siden har vi fokuseret på whisky fra Stauning Whisky, Knaplund, Sall Whiskey, Copenhagen Distillery, Thylandia og Trolden. De fleste er formentlig allerede bekendt med Stauning, som har høstet priser internationalt. 

Og Stauning står slet ikke alene. Den danske produktion er i absolut verdensklasse. Det skyldes den høje kvalitet hos danske producenter. Den er faktisk et lille stykke danmarkshistorie. Vi kan ikke konkurrere i størrelse grundet vores lands beskedne størrelse. Derfor vælger vi at producere kvalitet, som whiskydrikkere verden over ikke lige sådan kan slå ud af hovedet igen. 

Et lille destilleri

De specifikke og kvalitetsorienterede whiskyer har også en anden baggrund, som er meget tidstypisk. Whiskydrikkere som øldrikkere er trætte af de kommercielle mærker, som de har drukket hele livet. Der er nemlig ikke meget sjæl, varme eller smagsnuancer over dem.

De små og mellemstore producenter i Danmark appellerer til de kræsne whiskydrikkere, fordi de selv er trætte af at drikke den samme whisky. Jo større mærket bliver, jo mere fastlåst bliver de også i deres produktion. Det er ikke tilfældet for de danske destillerier, som kan forsøge sig med økologi og smagsnuancer, der er specifikke for en dansk produktion og et dansk klima. 

En whisky behøver ikke være fra Skotland, og den behøver heller ikke nødvendigvis at være rund og med bid. Det kan du også sagtens finde hos en dansk whisky.

Single malt eller grain whisky?

Der er mange forskellige whiskyer, fordi whisky fremstilles forskelligt. De varierer en del, men den typiske whisky er single malt, single grain eller blended. Hvilken skal du så vælge, hvis du er ny på området? Det bedste vil selvfølgelig være, at du prøver dem allesammen. Som en lille hjælp beskrives smagene her:

Single malt er typisk meget karakterfuld og har en særlig kompleksitet. Den har en dyb og rig krop. Den har en fadsmag, der ofte er en blandet af forskellige fade. 

Single grain er typisk lavet til at give smag til en blended whisky. Ligesom single malt er den smagsgivende, dog produceres single grain ofte af hvede eller majs i stedet for byg. 

Blended whisky indeholder både malt og grain og er ikke noget dårligt eller billigt produkt, bare fordi det er en blanding. Blandingen giver ofte en distinkt og dyb smagsnuance, som ikke fås fra malt eller grain. 

Dansk whisky hos &Skål

Du er nu klar til at bevæge dig ud på siden og finde den eller de danske whiskyer, du tænker, passer til dig. Den bedste måde at lære de forskellige whiskyer at kende på, kræver tålmodighed, interesse og selvfølgelig også en del smagsprøver. 

Whisky kan selvfølgelig også anvendes til at lave drinks. Her bliver det naturligvis sværere at vurdere kvaliteten af whiskyen, da den blandet med andre smagsgivere. Den bedste whisky findes altså ved, at du smager den rent og gerne giver dig tid til at dufte og lade den mørkebrune alkohol glide ned igennem svælget. 

Her hos &Skål har vi mange forskellige producenter og produkter, som du kan give dig i kast med. Forsøg dig med noget forskelligt, så du får en rig og stor oplevelse, når det gælder den mørkebrune alkohol.

Alternativt kan du også læse vores blogindlæg om drinks med whisky inden.

De mange cocktailmuligheder med dansk whisky

En god whisky mener vi, at man skal prøve rent. Det er her, hvor smagene virkelig kommer til udtryk, og det skal du ikke snyde dig selv for. De fleste danske destillerier benytter sig nemlig af lokale råvarer, som giver kvaliteten et nøk opad. Det sætter whiskyelskere pris på, og det er også en af årsagerne til at dansk whisky er kommet på verdenskortet. 

Når det er sagt, findes der selvfølgelig et hav af gode cocktailmuligheder, hvor dansk whisky også gør sig rigtig godt. Der er klassikere som Irish Coffee og Whiskey Sour samt mange andre. Disse er alle utrolig populære, og selvom du måske ikke kan lide dansk whisky rent, skal disse nok blive et hit. 

Og til dig, der elsker whisky ren – så er disse nok stadig en succes i din bog.

Mulighederne med dansk whisky stopper langt fra her. Der er et hav af opskrifter, du kan nyde i dit eget selskab eller med dine nærmeste. Vil du have lidt inspiration til din næste cocktail, kan du se mere ved at tage et kig på vores mange opskrifter, hvor den danske whisky passer perfekt til. 

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.