Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

4 cl.

Whisky
10 cl.Stærk friskbrygget kaffe
2 tsk.Let pisket flødeskum
2 tsk.Brun farin eller rørsukker

Fremgangsmetode

Du kan sagtens lave flødeskummet på forhånd. Når det er tid til at lave Irish Coffee, skal du starte med at lave kaffen. Hæld whisky i et fint glas, og tilsæt kaffen. Derefter kan du tilsætte sukkeret og røre rundt, så det bliver opløst. Fyld forsigtigt toppen af glasset med letpisket flødeskum, så det ikke blandes med resten. 

WHISKY

Irish Coffee

Forskellige kaffecocktails var forløbere for den berømte Irish Coffee og kom til allerede omkring 100 år inden. Det var nemlig almindeligt i Wien, Tyskland og Danmark at servere en slags kaffecocktail med skum og alkohol i det tidlige 20. århundrede. Irish Coffee er en dejlig opkvikkende og sød drink, der ofte serveres til dessert.

Wien har en rig tradition for kaffe på Wienercaféer, hvor Irish Coffee nok er blevet opfundet. Selvom der hersker tvivl om ophavet til opskriften på Irish Coffee, er der ingen tvivl om, at det er en drink fra Europa.

I 1950’erne er der beretninger om adskillige, der hævder at have opfundet drinken. Det siges blandt andet, at kokken Joe Sheridan hældte en smule whisky i kaffen til et par gæster, og det var begyndelsen på den moderne udgave af Irish Coffee.

Irish Coffee er udbredt over hele Europa, men opskriften på Irish Coffee varierer meget fra land til land. I Spanien skal man bruge en særlig Irish Coffee-maskine, der adskiller de tre hovedingredienser, således at der bliver et lag af whisky i bunden, et lag af kaffe i midten og et lag af flødeskum på toppen.

I Frankrig har man i mange år lavet en drink, der kaldes en Gloria, som karakteriseres ved den varme kaffe og en slags spiritus.

I modsætning til mange andre drinks hjælper Irish Coffee dig med at holde varmen på mere end én måde. Det er ikke mange drinks, der serveres varme, men det gør Irish Coffee til noget specielt.

De fleste har nok smagt en Irish Coffee før, og måske sidder du også og overvejer, hvorfor du ikke får dig en Irish Coffee noget oftere.

Den mest populære udgave af Irish Coffee kræver en god stærk sort kaffe og en god whisky, der gerne må have den særlige dybde, der kommer af at være lagret på fad.

Irish Coffee har en unik smagsprofil, eftersom man får en smule bitterhed fra kaffen, hvor de fleste cocktails ofte har en smagsprofil, der balancerer det søde og det sure. Nuancerne i en Irish Coffee afhænger meget af den whisky, man vælger at servere den med.

Hos &Skaal har vi et fremragende udvalg af whisky fra danske producenter, der er nogle af de førende på markedet i Europa. Du kan se vores udvalg af brands her, hvor du også kan finde adskillige whiskyer, der er velegnede til Irish Coffee.

Opskriften på en Irish Coffee kan have mange forskellige smagsnuancer, da man sagtens kan lave en Irish Coffee på en espresso eller anden slags kaffe – uanset hvad må man endelig ikke glemme flødeskum. Flødeskummet må gerne være koldt, så det giver en kontrast til den varme kaffe.

Traditionelt set drikkes Irish Coffee uden at røre cremen rundt i drinken, eftersom det giver den bedste smagsoplevelse. Når du både har lyst til kaffe og at skåle med gæsterne, er Irish Coffee det bedste valg.

Andre lækre drinks du måske kan lide er Whisky Sour eller Espresso Martini

Passer perfekt i en Irish coffee

Trolden

NIMBUS Single Malt Whisky #7

595 kr
- +
Knaplund

Atlantic Aged Straight Bourbon

499 kr
- +
Stauning whisky

Rye

495 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.