Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

3 cl.

Vodka
3 cl.Kaffelikør
1 cl.Vaniljesirup
3 cl.Espresso

Fremgangsmetode

Hæld ingredienserne i en shaker med isterninger og ryst. Det tager ca. 10 sekunder, før drinken er godt blandet. Si drinken over et Martini glas. Du kan evt. pynte med en kaffebønne.

VODKA

Espresso Martini

Det er sjældent, at en drink har ophav i London, men det siges, at Espresso Martini blev opfundet af Dick Bradsell i 1980’erne i London. Espresso Martini er en meget moderne drink i forhold til andre cocktails og drinks, der har flere hundrede års historie. Du får her en opskrift på Espresso Martini og en fremgangsmetode.

Der hersker tvivl om, hvorvidt det faktisk er Dick Bradsell, der har opfundet Espresso Martini. Hans historie går på, at han arbejdede på en bar nær togstationen, hvor kaffemaskinen konstant var i brug. Der var kaffebønner ud over det hele, og det gav gnisten til idéen om at blande kaffe og vodka.

Opskriften på Espresso Martini kan variere en del. Den enkle udgave af drinken indeholder blot kaffe, vodka og vaniljesirup. Den moderne udgave af Espresso Martini bliver ofte tilsat kaffelikør.

Siden 1980’erne har drinken været en fast del af menukortet mange steder verden over, men det er først i 2021, at drinken rigtig er steget i popularitet.

Drinken har en mørk farve og en dejlig balance mellem flere smagsnuancer. Det søde bliver balanceret af det bitre element fra kaffen, og vodkaen gør, at man kan skåle med selskabet.

Espresso Martini er en af de få drinks, der varmer på mere end en måde.

Hvis du vil lave en udsøgt Espresso Martini, der kan imponere dine venner, skal du starte med en rigtig god vodka. Hos &Skål har vi fundet et udvalg af de bedste danske producenter, som har vundet priser for deres vodka. Du kan se alle vores brands her.

En god vodka er basen for mange cocktails og drinks. Derfor er det essentielt med en højkvalitetsvodka i barskabet, så du kan hive en række fantastiske drinks ud af ærmet.

Opskriften på en Espresso Martini er ganske simpel – så hvorfor ikke byde gæsterne på en varm forfriskning, når humøret er højt. Husk at skåle.

På trods af navnet Espresso Martini bliver drinken ikke betragtet som en rigtig Martini, eftersom drinken hverken indeholder vermouth eller gin, som er karakteristisk for alle variationer af en Martini.

Mange drinks kan godt blive tunge og meget søde, og der kan en Espresso Martini være en god afveksling, da balancen mellem smagene er fantastisk. Du kan se, hvordan du skal bære dig ad med at lave den perfekte Espresso Martini herunder.

Espresso Martini er måske en af de mest undervurderede drinks, da man ikke ofte hører navnet, og det er en skam, for den har så meget at byde på.

Når du skal lave en Espresso Martini, er det selvfølgelig vigtigt med en god espresso. Du kan lave den med almindelig kaffe, hvis du ikke har en espressomaskine. Lav en lidt stærkere kaffe, end du normalt ville, og du vil få en fin Espresso Martini.

Passer perfekt i en Espresso Martini

ELG

Vodka

229 kr
- +
Wild Distillery

REN VODKA Original

299 kr
- +
Thylandia

MUNUS Premium Vodka

199 kr
- +
Trolden

Fenris

199 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.