Pisco Sour er en cocktail i den elskede sour-familie, hvor der mixes citron og æggehvider. Pisco’en kommer fra det peruvianske køkken, og selvom der ifølge historiebøgerne blev lavet pisco-baseret drikke tilbage i 1700-tallet, så mener historiker og cocktail eksperter at cocktailen blev opfundet i 1920 i Lima, hovedstaden i Peru.
Både Chile og Peru mener, at Pisco Sour er deres nationaldrik, og begge lande hævder ejerskab over likøren Pisco. Pisco Sour’en er i dag en meget populær drik i det latinamerikanske kultur og ophavsretten på likøren er ofte diskuteret.
Dog siges det, at det var Spanierne, der i 1600 tallet medbragte druerne på deres togt til Peru, der blev brugt til at fremstillet Pisco’en. Spanierne begyndte i 1600 tallet at producere vin på store vingårde i de syd centrale dele af Peru, og allerede der blev produceret, hvad der kaldes “Aguardiente”, som er en alkoholisk drik lavet på fermenterede druer.
Om ikke andet, så er cocktailen blevet så populær i den latinamerikanske kultur, at der i dag er en International Pisco dag, som finder sted den første lørdag i februar hvert år.
Den peruvianske version af cocktailen, som denne opskrift tager udgangspunkt i er lavet på pisco, frisk citron, sukker sirup, isterninger og æggehvider, hvor i den chilenske version bruges lime og lavet uden bitter og æggehvider.