Kollektion: Snaps & Akvavit
Snaps er skandinavisk brændevin med en rig historie
Snaps daterer tilbage til 1200-tallet. Det taler for den rige tradition, som vi har i Danmark. Dengang blev snaps brugt som et lægemiddel på datidens apoteker. Akvavit har et betydeligt ophav i den danske historie, eftersom Christian IV i 1600-tallet var kendt som en storforbruger af og fortaler for snaps og akvavit. Traditionen tro er frokosten bedst serveret med en god snaps eller akvavit.
I dag har Danmark nogle af de bedste producenter af nordisk snaps. De danske specialdestillerier brygger snaps og likør baseret på gamle traditioner, som er eftertragtet i store dele af Europa. Specialisterne har selvfølgelig raffineret metoderne, og du kan være sikker på, at en god snaps er ren nydelse på flaske.
Hos &Skål har vi et udvalg af eksklusive snapse og akvavitter, der kommer fra de danske specialdestillerier, som har vundet nordens priser for deres omtanke for processen og kvaliteten.
Folk kommer for at spise, men bliver for snapsen
Humøret er højt, smilene er brede. Når dine gæster er ved at være propfulde af den lækre mad, er det på tide at finde en god akvavit frem fra barskabet. Du skal ikke nøjes med den sædvanlige, som alle i forvejen kender. Oplevelsen af snaps kan byde på så meget mere, end hvad man kender til, og der er et helt nyt univers af smagsnuancer gemt i den afrundede likør.
Den velkendte frostbeklædte flaske giver en følelse af god stemning, og det er mange gange den, der bringer smilene frem på læberne.
Skål! Og stemningen stiger. Skål! Og stemningen stiger. De udsøgte smagsnuancer, som de danske specialdestillerier kan fremme i likør, skal opleves i godt selskab – men sørg for, at gæsterne tager en taxa hjem.
Snaps er fantastisk alsidig
Én af grundene til at snaps er fantastisk, er den alsidighed, der naturligt følger med likøren. Den runde og blide smag har oftest toner af dild eller kummen, men akvavit kan have raffinerede toner af hyldeblomst, hyben, appelsinskal og meget andet.
Der er mange steder, hvor man ikke kender til en direkte oversættelse af ordet hygge, og det er fordi, at de danske traditioner, som fx en snaps ved frokostbordet, indebærer en særlig hyggelig stemning, der kun kan opleves med en raffineret akvavit.
En god akvavit behøver ikke at være skarp i smagen. De fleste kender til udtrykket på en, der aldrig har smagt snaps før, og det kan ofte være en fristelse at byde de unge på ”en af de skarpe”, når de er nået alderen. Det kan være guld værd at se deres udtryk, når de bider tænderne sammen, men en akvavit i god kvalitet frembringer et fornøjet smil hos både de unge og gamle.
Hvad er forskellen på snaps og akvavit?
Den helt store forskel på snaps og akvavit er, at akvavit er en beskyttet titel, hvor der er et par specifikke krav, der skal overholdes. En akvavit skal indeholde mindst 37.5% alkohol. Akvavit er ofte brygget på korn eller kartofler, som har været traditionen i mange år. Som regel har en akvavit en duft og smag af dild og kommen.
Snaps er et mere generelt udtryk for en spiritus, der er tilsat smag. Man kender til udtrykket kryddersnaps, som kommer af, at man tilsætter forskellige ingredienser, der giver likøren aroma og smag. Det kan være porse, havtorn, ingefær og meget andet.
Særlige lejligheder tilskynder en særlig forfriskning
Det er svært at komme uden om en snaps til en god frokost. Det er selvfølgelig en tradition, at en snaps hører til en påskefrokost eller julefrokost, men nu er det en tradition at byde på en god snaps til frokoster af særlig betydning. Vi skal værne om de danske traditioner og være stolte af de bryggerier, som vi har i Danmark.
Når du har inviteret gæsterne på en lækker dansk frokost, er den ikke fuldendt uden en god akvavit. Det er der en grund til. Det danske frokostbord er efterhånden blevet en eftertragtet cuisine. Mange af retterne laves i dag af udenlandske stjernekokke, som søger efter den danske oplevelse, og vi kan sommetider tage vores skønne land og frokostbord for givet.
Lad snapsen tale
Vi kan altid tilbyde en snaps, der bliver samtaleemnet ved frokostbordet, da den har meget at byde på. Flaskerne præsenterer sig selv med en raffineret stil, der understøtter den dejlige aroma og smag, som en bedre snaps eller akvavit har. I dag kan man få snaps med mange forskellige smagsnuancer, som virkelig kan understøtte smagene på frokostbordet.
Eftersom snaps og akvavit i historisk forstand er brændevin, bliver de produceret på en lagertønde, der kan tilføje ekstra nuancer til likøren. De fine destillerier lagrer deres akvavit på forskellige fade for at fremhæve forskellige toner. Det kan være, at de har valgt et kastanjefad eller sherryfad.
Hos &Skål elsker vi en god likør, og vi værner om den fine kunst i likørfremstilling i Danmark. Derfor har vi fundet udsøgte og eksklusive specialiteter til dig, da vi elsker kvalitet.