Køb for mere og få fri fragt
Historie

Historien bag gin – hvordan opstod det?

Som mange andre utrolige opfindelser slutter de et helt andet sted, end de startede. Gin er ingen undtagelse.

Vi skal tilbage i tiden. Helt tilbage til Holland i 1600-tallet, hvor det medicinske professor Franciscus Sylvius blandede enebær med alkohol for at skabe drikken ”genever” (en hollandsk oversættelse af ordet enebær). Det var godt, det var billigt, og så skulle det hjælpe med at dulme smerter i nyren, ligesom intentionen var at lave et lægemiddel til syge sømænd.

 

Den nye drik kom dog hurtig ud over de hollandske grænser. Englænderne fik nemlig øjnene op for ”genever” under Trediveårskrigen, hvor den gav dem mod og dulmede nerverne, når de drak den. Ja, faktisk blev de så glade for det, at de tog det med hjem til England, hvor det især blev populært hos den fattige del af befolkningen.

 

I England blev der videreudviklet på det hollandske lægemiddel til den ginbase, vi elsker og nyder den dag i dag. Specielt byerne London og Plymouth tog det ind, og her blev klassikerne skabt. Plymouth Dry er i dag udviklet til Navy Strength, mens London – som du nok har gættet – lagde navn til London Dry Gin, der nok er den mest kendte i dag.  

 

Det var en kort historie om gin, og hvor det hele startede, og det kan tilføjes, at man i Holland stadig drikker genever, som er blevet en nationaldrik. 

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.