Køb for mere og få fri fragt

Lav en lækker punchbowl til dine sammenkomster

En punchbowl er både rigtig dekorativ, men den har også en særlig charme over sig og formår at samle venner og familie ved hyggelige sammenkomster eller fester. Punchbowlen indgyder til samtale og fælleskab, når man samles om den. Mange tænker på den klassiske spanske sangria, når de tænker på en punchbowl-opskrift. Men der findes mange andre opskrifter, som gør sig godt som bowle-drinks. Læs med her, og lad dig inspirere til din næste fest eller get-together.

The Gin Bucket

Vi begynder med en række opskrifter på punchbowler, som er perfekte til foråret og sommeren, og starter let ud i vores introduktion af forskellige punchbowl-opskrifter. En drink, som dine gæster med garanti vil synes om, er The Gin Bucket. De gavmilde mængder af friske citrusfrugter som citron og lime gør den særdeles frisk og ikke for sød. Blandingen af den friske og syrlige smag af citrusfrugter, gin og bobler i denne punchbowl giver en helt fantastisk og mild smagsoplevelse.

Ingredienser:
36 cl gin (eksempelvis Hendrick’s Gin)
60 cl sportssodavand (Sprite, 7Up eller lignende)
33 cl danskvand
2 cl sirup
5 stk. økologiske lime (2 stk. skal skæres i skiver)
2 stk. økologiske citroner (1 stk. skal skæres i skiver)
Isterninger.

Fremgangsmåde:
Find din flotteste bowle, som minimum kan indeholde tre liter. Fyld din bowle halvt op med isterninger. Pres saften fra tre lime og en citron i din bowle, og tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser. Rør forsigtigt rundt i din punchbowle for ikke at fjerne for meget brus fra sportssodavanden. Til sidst tilsættes frugtskiverne. Servér din bowle-drink i et højt glas fyldt med is.

Kickstarter Punch

Efter en stille og rolig start med en mild punchbowl-opskrift går vi videre til én med lidt mere fart på, nemlig Kickstarter Punch. Denne søde bowle-drink med vodka er perfekt som en kickstarter til weekenden efter en lang arbejdsuge.

Ingredienser:
20 cl Cointreau
20 cl vodka
50 cl Red Bull (eller anden energidrik)
1 liter Fanta Exotic
2 stk. appelsiner (skæres i skiver)
Isterninger.

Fremgangsmåde:
Til denne punchbowl-opskrift skal du finde den store punchbowle frem. Den skal nemlig kunne indeholde hele fem liter. Fyld din punchbowle halvt op med is, og tilsæt derefter alle ingredienser undtagen Red Bull. Rør godt rundt. Tilsæt til sidst Red Bull, og rør forsigtigt rundt, så bruset ikke forsvinder.

Filur-is punchbowl 

Sommertemaet fortsætter med denne voksne udgave af Filur-isen.

Ingredienser:
32 cl dry gin (gerne én med citrus)
32 cl vodka
3 liter appelsinjuice
3 liter rød sodavand
8 stk. Filur-is
Isterninger.

Fremgangsmåde:
Denne punchbowl vil blive en sikker vinder, så du kan lige så godt lave en stor portion til at starte med. Find en punchbowle på 10 liter frem. Fyld bowlen halvt op med is, og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Rør forsigtigt rundt. Denne bowle-drink kan også serveres til børnefødselsdage, dog selvfølgelig uden alkohol.

Punchbowl med hyldeblomst

Denne skønne og nemme drinkbowle-opskrift med hyldeblomst og jordbær er perfekt til de lune sommeraftener.

Ingredienser:
1 stk. citron (skiveskåret)
Frisk citronmelisse
10 dl hvidvin (tør)
5 dl hyldeblomstsaft (koncentreret)
Friske jordbær (skiveskåret).

Fremgangsmåde:
Hæld den kolde hvidvin i en to-liters punchbowle sammen med hyldeblomstsaften. Kom derefter citronmelisse, citron og jordbær i. 

Den klassiske sangria punchbowl
Vi afslutter de sommerlige punchbowl-opskrifter med den klassiske sangria. Denne frugtige punchbowl vil helt sikkert blive et hit med sine mange frugter og sødlige smag.

Ingredienser:
50 cl rødvin
15 cl likør
5 cl Cointreau
25 cl appelsinjuice
2 cl friskpresset økologisk lime
4 tsk. rørsukker
½ melon
1 stk. appelsin (skæres i skiver)
1 stk. pære (skæres i tern)
2 stk. fersken (skæres i tern)
Isterninger.

Fremgangsmåde:
Fyld en punchbowle ¼ op med is. Kom likøren, Cointreau, rørsukker og de udskårne frugter i, og lad den gerne stå i et kvarters tid, så frugten kan absorbere noget af den aromatiske og velsmagende væske. Kom herefter resten af ingredienserne i. Ofte tilsættes der friske frugtstykker i en punchbowl. Disse frugter bidrager selvfølgelig med en himmelsk smag, men de suger også alle smagene fra de øvrige ingredienser til sig. Nogle lader frugtstykkerne blive tilbage i glasset, men det bør du ikke gøre. Når du kommer stykker af frugt i din bowle-drink, kan du nemlig vente dig lidt af en smagsoplevelse. Pæren og fersknerne er i sig selv søde, men når de trækker al den skønne alkohol til sig, møder dine smagsløg en eksplosion af smagsindtryk, som virkelig sætter prikken over i’et på din sangria.

Eggnog

Fra sommeren bevæger vi os over i et vintertema. Du kan ikke sige bowle-drinks uden også at sige Eggnog med en mørk rom. Denne punchbowl-opskrift er perfekt til den kolde vintertid.

Ingredienser:
½ dl cognac
½ dl mørk rom
½ dl sukker
1 dl sødmælk
2 hele pasteuriserede æg
½ stang vaniljekorn
Revet muskatnød.

Fremgangsmåde:
Pisk de pasteuriserede æg, til de skummer. Bland herefter sukker og vaniljekorn i væsken. Kom cognac, mælk og rom i, og smag afslutningsvis til med en smule revet muskatnød. Punchbowlen på ca. to liter skal sættes på køl i en time. Det er vigtigt, at du dækker punchbowlen til, da alkoholen ellers kan fordampe. Inden denne fantastiske punchbowl skal nydes, røres der lidt rundt i bowlen.

Granatæble-bowl

Denne bowle-opskrift er sprængfyldt med en lækker smag af jul.

Ingredienser:
2 stk. granatæbler
8 cl gin
1 dl sukkersirup
4 dl danskvand eller mousserende vin
4 stængler frisk rosmarin til garnish
Isterninger.

Fremgangsmåde:
Blend de smagfulde granatæblekerner, og si de overskydende stykker fra. Kom derefter de resterende ingredienser, på nær rosmarinen, i blenderen. Hæld til sidst den smukke, lyserøde væske i din punchbowle, og kom rosmarinen i.

Julet Aperol Spritz

Aperol Spritz er ikke kun forbeholdt sommeren, den gør sig også godt i de kolde måneder, når den tilsættes gløggekstrakt og tranebærjuice.

Ingredienser:
20 spsk. Aperol
4 spsk. gløggekstrakt
8 spsk. tranebærjuice
8 dl prosecco (eller cava brut)
Appelsinskiver som garnish
Isterninger.

Fremgangsmåde:
Fyld din mest julede punchbowle halvt op med isterninger. Kom alle ingredienser i din punchbowle, og rør rundt. Pynt enten med appelsinskiverne i punchbowlen eller i glasset.

Glühwein

Denne punchbowl drikkes især i Tyskland og Alperne i vintermånederne. Med denne drinkbowle-opskrift kan du holde afterski i din egen stue.

Ingredienser:
1 flaske rødvin
1 kanelstang
6 stk. allehånde (hel)
6 nelliker
3 cl portvin
1 spsk. sukker
1 stk. citron (skæres i skiver).

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i en gryde, og varm dem op. Det må ikke koge. Når væsken er varmet ordentligt op, kan du komme din Glühwein i en bowle, mens den stadig er lun. Punchen skal ikke sigtes.

Russisk nytårspunchbowl

Vi slutter af med en drinkbowle-opskrift på en nytårsdrink. Nu når vi har været omkring Alperne, bør vi også lige tage et smut til Rusland. Og lad os sige det på denne måde. Denne punchbowl-opskrift kan holde dig varm i de kolde vintermåneder. Nytårspunchen skal, ligesom Glühwein, nydes lun.

Ingredienser:
5 dl vand
650 g sukker
2 flasker rødvin
1 flaske hvidvin
1 stk. økologisk appelsin
2 stk. økologiske citroner
½ l rom.

Fremgangsmåde:
Saften fra citrusfrugterne presses ud i en skål, og skallen rives. Kom sukker og vand i en gryde, og kog det sammen. Under kogningen opstår der skum, som fjernes med en hulske. Tilsæt herefter rødvin, hvidvin, frugtsaft- og skal, og lad det lige akkurat nå til kogepunktet, mens der røres rundt. Tilsæt til sidst rom. Punchen kommes i en bowle, som minimum kan indeholde fem liter.

Har du, hvad du skal bruge?
Vi håber, at du har fundet inspirationen til din næste punchbowl-opskrift. Hos &Skål har vi alt, hvad hjertet måtte begære, når det kommer til ingredienserne til din punchbowl.

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.