Mange vælger at købe det færdiglavede produkt, som du kan finde her på siden. Men det kan også være både sjovt og hyggeligt at gøre det selv – derfor kommer vi med en kort guide til dig, der gerne vil forsøge på egen hånd.
Dehydreret frugt eller garnish kan klares med en dehydrator, men det er kun noget, vi anbefaler, hvis du er meget ambitiøs og kommer til at tørre meget garnish. Den kommer til at koste dig flere hundrede kroner, så den kan du vende tilbage til, hvis du virkelig bliver bidt af at gøre det selv.
Fremgangsmetoden for tørrede citrusfrugter
- Tænd din ovn på 60 grader
- Skær din citron, appelsin, lime eller lign. ud i tynde skiver
- Placer dine skiver på en bradepande og sæt dem i ovnen.
- Lad dem stå i 12 timer, men vend dem når halvdelen af tiden er gået
- Tag din tørrede garnish ud (vær opmærksom på om dine tyndeste skiver skal ud før tid)
- Lad dem køle af, brug dem i din drink og gem eventuelt nogle i en lufttæt beholder.
Skal du bruge frisk eller tørre frugt i din drink?
Det kommer an på, hvad du foretrækker. De har nemlig begge nogle unikke fordele, du kan nyde godt af.
Bruger du frisk frugt, får du mere vand i din drink, da de består af 70-80% væske, men de giver typisk også mere friskhed og syre til din drink.
I tørret garnish har du kun 20% vand, hvilket medvirker til sødme og mere kraft, fordi mængden pr. gram frugt er højere på sukker og smagsstoffer generelt.
Flere og flere vælger tørret garnish, fordi man gerne vil undgå vand i sin drink. I sidste ende er det en smagssag, hvad man foretrækker.
Held og lykke med din egen tørret garnish.