Kollektion: Wild Distillery
Wild Distillery
Destilleriet er en langvarig drøm, som endelig er gået i opfyldelse hos Master Distiller Henrik Nerst, der hver dag sætter nye standarder for nordisk spiritusproduktion. Frøet til drømmen plantede sig i underbevidstheden efter Henrik i 2010 besøgte producenten af kobberkedler, Müller Brennereianlagen i Tyskland. Der gik dog mere tid, før Henrik tog det fulde spring og skabte destilleriet.
Næse for kvalitet har altid været en del af hans identitet, som viste sig i hans erhverv som indehaver og sommelier på en gourmetrestaurant på smukke Bornholm.
Interessen for spiritusverdenen kunne ikke nedtones og i 2013 besøgte han igen den tyske virksomhed for at lære mere om processen – dette var også året, hvor han blev nomineret til Årets Sommelier i Danmark.
Han er en eftertænksom herre, og han starter kun projekter op, han kan følge helt til dørs. Det var derfor først i 2016 de første kobberkedler blev bestilt hjem efter en lang tur, hvor Henrik havde set den vilde vegetation af bornholmske enebær, der i dag nu er blevet kendetegnet for det unikke destilleri.
Fokus på økologiske og lokale ingredienser
For at opnå en smag Wild Distillery selv kan stå inde for, sætter de store krav til valget af deres ingredienser, som alt er nøje udvalgt, og intet er overladt til tilfældighederne. Enebærrene fra Bornholm er naturligvis varemærket og et af de bærende elementer. Disse er økologiske, som også er tilfældet for deres råsprit, der ligeledes spiller en afgørende rolle til produktionen af deres gin og vodka.
Helt generelt er Wild Distillerys fokus på at bruge de lokale og bedste råvarer, og det ses tydeligt i flere af deres gins, hvor de bruger havtorn fra Svaneke og hamp fra Bornholms Hamp i Østermarie.
Vil du prøve at bruge deres vodkaer? Så se lige nærmere her, hvor vi har samlet en masse drinks med vodka.
Deres fokus på råvarerne kommer også til udtryk ved, at de har fået en unik tilladelse til at plukke vilde, bornholmske enebær og slåenbær til deres produkter fra Naturstyrelsen, hvilket er en bedrift i sig selv.
Destillering på kobberkedler
Alt destillering hos Wild Distillery foregår naturligvis på de håndlavede kobberkedler Henrik stødte på for første gang i 2010 hos Müller Brennereianlagen i Sydtyskland. Disse er siden destilleriets start blevet brugt flittigt og hver morgen klokken 06:30, starter første proces op. Gennem hele destilleringen er der fuld kontrol over processen. Alkoholen fordamper ved 78,3 grader, men vandet skal helt op på 100 grader.
Dermed kan deres udstyr sikre at udelukkende dampe fra alkoholen florerer gennem anlægget. På rundturen igennem det pragtige anlæg passerer dampene en aromatforstærker, der gør de fantastiske ingredienser mere fremtræden. Herefter bliver det kølet af, så Wild Distillery nu kan få det lækre destillat ud af anlægget gennem det, der kaldes hjertet. Alkoholprocenten er nu 89%, hvorefter det fortyndes og kommer på de forrygende flasker, der i dag er kendetegnet med Wild Distillery.