Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

2 dele

Aperol
3 deleProsseco eller Campari
1 delDanskvand
 Isterninger
 Appelsin

Fremgangsmetode

  1. Fyld et stort vinglas med isterninger
  2. Hæld Aperol, Prosseco og danskvand i glasset
  3. Rør let rundt, og pynt med en skive appelsin.

APEROL

Aperol Spritz

Aperol Spritz er en lækker, vinbaseret cocktail, der stammer fra Italien. Den traditionelle cocktail Spritz Veneziano blev født i Veneto-området i 1800-tallet. Den blev senere udviklet til en Aperol Spritz i ca. 1920 i Venedig. Aperol Spritz er lavet på en kombination af vin, Aperol og appelsin.

Navnet på den boblende og forfriskende cocktail kommer fra det tysk-østrigske ord ”spritzer”, der betyder mousserende vin. I det nordøstlige Italien er det almindeligt at få en cocktail som Aperol Spritz som aperitif før måltidet.

Før i tiden blev Aperol Spritz lavet med lige dele rødvin og hvidvin, men da Venedig var besat af Østrig i 1800-tallet ønskede østrigske diplomater at få fortyndet deres drink med vand.

Det blev mere moderne at blande mousserende vine med bitter, isterninger og vand i 1920’erne. Opskriften på Aperol Spritz forblev enkel indtil 1970’erne, da den moderne Aperol Spritz blev udviklet. Her blev Prosecco introduceret og erstattede den mere klassiske version med vin.

I dag er der utroligt mange variationer af den originale aperitif, og cocktailen kan serveres med alt slags garnish. Tørret frugter virker godt i kombination med den boblende cocktail, der vækker frugtens aroma og smag.

På trods af, at de fleste cocktails laves på likør, er Aperol Spritz anerkendt af den Internationale Bartender Association, der siden 2011 har haft cocktailen på deres liste over udsøgte drikkevarer.

Det er først efter 2018, at Aperol Spritz blev populær i områderne uden for Italien, og cocktailen blev rangeret som den 9. bedst sælgende cocktail i verden i 2019.

Har du planlagt et godt måltid med de nærmeste venner eller familie, så kan det varmt anbefales at lave en Aperol Spritz. Opskriften til Aperol Spritz er utrolig nem – så hvorfor ikke lave den næste gang, vennerne kommer på besøg?

Aperol Spritz går hånd i hånd med et godt måltid, eftersom man ofte har vin eller Prosecco tilovers fra madlavningen. Så undgå madspild, og forkæl ganen i stedet!

Hos &Skål har vi gjort det nemt at lave lækre drinks. Vi har nemlig lavet drinkspakker, hvor du får det, du skal bruge til en god aften i godt selskab. De fleste drinks kræver tonicvand, garnish og andet, som kan være svært at finde i almindelige butikker. Vores specialbutik er stedet, hvor du kan finde de bedste varer.

Der er ingen grund til, at man ikke kan nyde en dejlig drink i hjemmet. Et oplagt valg er en dejlig Aperol Spritz, der har flotte farver og mild smag. Cocktailen har en forholdsvis lav alkoholprocent, eftersom man blander den med vand.

Italien har mange fantastiske traditioner, og du kan bringe et stykke af de traditioner ind i hjemmet med en forfriskende cocktail, der ikke kræver det store at lave, som du kan se på fremgangsmetoden.

Passer perfekt i en Aperol Spritz

Frugtskiver

Appelsin

45 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.