Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

5 cl.

Vodka
9 cl.Tomatjuice
1 cl.Friskpresset citronsaft
5 ml.Worcestershire sauce
4 ml.Tabasco
½ tsk.Salt
½ tsk.Peber
1 stk.Bladselleri
 Isterninger

Fremgangsmetode

Hæld alle ingredienser i en shaker med is, og ryst forsigtigt drinken i ca. fem sekunder. Si drinken over et glas med is, og pynt med et stykke bladselleri. Vær dog opmærksom på, at både tabasco og worcestershire sauce er målt i ml og ikke cl. Det vil sige, at du ikke skal bruge mere end et par dråber. Brug bladsellerien til at røre rundt med, og servér drinken, som den er.

VODKA

Bloody Mary

Bloody Mary er en fantastisk og smagfuld cocktail, som blev opfundet af en fransk bartender i 1921. Drinkens navn er forbundet med en række historiske figurer, bl.a. Dronning Mary 1. fra England, der også blev kaldt Bloody Mary. Drinken er populær og utroligt velsmagende på trods af det groteske navn.

På en bar i New York, som var stamsted for Ernest Hemingway og andre kendte personligheder, blev den populære drink skabt. Det siges, at drinken blev skabt i øjeblikket. Man kan forestille sig, at bartenderen ville imponere en af de kendte besøgende og improviserede denne særlige cocktail.

Bloody Mary er som så mange andre drinks blevet mere raffineret med tiden. I 1939 udkom en bog ved navn Floridita Cocktails, som indeholdt en opskrift på en Mary Rose. Her blev Bloody Mary-opskriften fastlagt. Det var dog først i 1942, at drinken i Life Magazine officielt fik navnet Bloody Mary. Drinken har mange forskellige ingredienser, hvilket har affødt utallige udgaver med forskellige navne. Kært barn har mange navne, men drinken forbliver et hit, som serveres på barer og restauranter verden over.

Efter at være blevet nævnt i det berømte magasin rejste drinken verden over, og den blev til et fænomen. De fleste har hørt om drinken, men de færreste har prøvet den. Det skal der laves om på! Drinken er nok den eneste drink i verden, hvor der bliver brugt bladselleri som garnish. Du kan også prøve at pynte drinken med et stykke tørret frugt, da det langt fra er alle, der nyder rå bladselleri.

I Amerika er drinken kendt som en kur til tømmermænd, eftersom den indeholder tomatjuice, salt og alkohol. Det kan diskuteres, om der er tale om en placeboeffekt, eller om der rent faktisk er noget om snakken.

Bloody Mary bliver nydt af mange kendte mennesker og er en udsøgt drink, som kan noget helt særligt. Den er ikke som de fleste drinks, og det har skabt en del tilhængere. I 1930’erne blev drinken populær blandt amerikanske skuespillere. Heriblandt kan George Jessel, der ofte besøgte The 21 Club i New York, nævnes. Her fik han sig ofte en Bloody Mary.

Bloody Mary-opskriften starter med en god vodka, og drinken er kendt for sine stærke smagsnuancer. Bloody Mary er en kulinarisk cocktail, eftersom den indeholder tabasco og worcestershire sauce, friskpresset citronsaft, salt, peber, bladselleri og tomatjuice. Når du kigger på ingredienslisten, ser du måske mest af alt noget, der minder om en opskrift på en lækker ret.

Selvom vi har at gøre med en usædvanlig forfriskning, fortjener den sit ry som en lækker drink. Når drinken, på trods af sit uappetitlige navn, kan være populær, må den simpelthen være ekstraordinært indbydende. Og det er den også.

Passer perfekt i en Bloody Marry

ELG

Vodka

229 kr
- +
Wild Distillery

REN VODKA Original

299 kr
- +
Thylandia

MUNUS Premium Vodka

199 kr
- +
Trolden

Fenris

199 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.