Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

4 cl.

Malibu rom
1 cl.Blue curacao
1½ cl.Frisk limesaft
6 cl.Ananasjuice
 Isterninger
 Ananasskive til pynt

Fremgangsmåde

Kom isterninger i et glas, eventuelt et højt glas som et hurricane-glas. Tilsæt rom og ananasjuice. Kom blue curacao i drinken – ca. 1 cl eller indtil du opnår den ønskede farve. Slut af med at tilsætte limesaft. Rør rundt i drinken, så alle ingredienserne bliver godt mixet, og pynt gerne med en ananasskive eller anden garnish. Nyd drinken, mens den stadig er iskold.

ROM

Blue Hawaii

Blåt hav, solskin og alenlange sandstrande – ja, det bliver ikke mere sommerligt. Drinken fra Hawaii er da også en af de meget populære sommerdrinks. Men bare rolig, du kan også sagtens nyde drinken i det mere beskedne danske sommervejr. Alene farven er nok til at imponere de fleste. Den smukke blå farve kendetegner den forfriskende drink, og en frisk smag af ananas gør drinken perfekt til en lun sommeraften.

Drinkens historie

Blue Hawaii er den ultimative sommerdrink, der henleder tankerne på Hawaiis palmetræer, hvide sandstrande og ikke mindste det krystalklare blå vand, der tydeligvis også er inspirationen bag denne drink. Blue Hawaii er i den grad en tropisk cocktail. Drinkens primære ingredienser er rom, blue curacao og ananasjuice. Drinkens historie tager os også tilbage til Hawaii, da den første kendte udgave af drinken blev lavet af en bartender, der netop arbejdede på Hawaii.

Det var bartenderen Harry Yee fra Waikiki, der første gang mixede ingredienserne sammen til den populære drink. Historien bag Harry Yees påfund om at mixe netop disse ingredienser er dog lidt anderledes end historien bag mange andre drinks. Drinken blev nemlig lavet som et markedsføringstrick. En af sælgerne fra virksomheden, der fremstillede blue curacao, bad Harry Yee om at lave en drink med deres produkt. Det er da også blue curacao, der giver drinken sin karakteristiske blå farve.

Resultatet blev, at Harry Yee fandt på den kombination, der sidenhen er blevet kendt verden over som Blue Hawaii. Navnet stammer fra en sang af samme navn, der blev fremført af nogle af tidens største sangere som Bing Crosby, Frank Sinatra og senere hen Elvis Presley. Drinken – eller måske er det sangen – har lagt navn til en Elvis Presley-spillefilm, der netop foregår på Hawaii.

Harry Yee, der tryllede kombinationen frem, er heller ikke fremmed i cocktailverdenen. Han har nemlig været med til at udvikle flere tropiske drinks såsom Banana Daiquiri og Tropical Itch. Yee og andre hawaiianske bartendere var i den grad med til at udbrede tiki-kulturen, og der åbnede flere barer med det Hawaii-inspirerede tiki-tema.

Sidenhen er drinken blevet en populær sommerdrink, og ligesom med mange andre drinks er der lavet et væld af forskellige udgaver og nye fortolkninger af drinken. Nogle gange bliver den blendet med is og serveret som en frossen cocktail, der minder om slush ice i konsistensen. Traditionelt vil du opleve at få drinken serveret med rom. Men nogle steder kan du også opleve at få serveret en Blue Hawaii, hvor rommen er helt eller delvist erstattet med vodka.

Også serveringen af drinken varierer fra sted til sted. Nogle vælger at servere en Blue Hawaii i cocktailglas, mens du på tiki-barer kan opleve, at drinken serveres i tiki-krus. Helt tredje steder kan du opleve, at din Blue Hawaii bliver serveret i udhulede kokosnødder eller ananas.

Måske har du også hørt om en Blue Hawaiian – også kaldet swimming pool cocktail? Selvom navnene minder meget om hinanden, er der en markant forskel på de to drinks. Blue Hawaiian er også blå og indeholder mange af de samme ingredienser som Blue Hawaii. Den markante forskel er dog, at man tilsætter coconut cream til Blue Hawaiian. Drinken får sin unikke blå farve fra blue curacao, en appelsinlikør, der er tilsat den karakteristiske blå farve. Drinkens smukke kulør, friske ananassmag og iskolde, forfriskende egenskaber gør den til en perfekt sommerdrink.

Passer perfekt i en Blue Hawaii

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.