Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

3 cl.

Vodka
2 cl.Cointreau
4 cl.Tranebærjuice
1Økologisk lime
 Isterninger

Fremgangsmetode

Fyld din shaker med alle ingredienserne, og ryst. Tilsæt en smule limesaft. Tag isterninger fra, og hæld den dejlige drink i et afkølet martiniglas eller et højt cocktailglas. Servér med et tvist af limeskal eller tørret frugt.

VODKA

Cosmopolitan

Cosmopolitan er en moderne drink, der ofte indgår i konkurrencen, hvor deltagere dyster om at blive verdensmester i at lave cocktails. Selvom drinken betragtes som en moderne drink, kan den spores helt tilbage til 1903, hvor Cosmopolitan Daisy fremgår i en af udgivelserne af Pioneers of Mixing at Elite Bars. Den moderne Cosmopolitan-opskrift er en variation af Daisy-drinken, hvor man tilsætter tranebærjuice, og denne efterløber har overhalet originalen i popularitet.

International Bartenders Association betragter drinken som en anerkendt drink, hvilket betyder, at man skal kunne lave en Cosmopolitan, hvis man vil være bartender. Det kan du imponere dine venner med, når du laver drinken – men det skal være vores hemmelighed, at det faktisk ikke er så svært.

En uimodståelig, lækker, frisk og syrlig cocktail, som er elegant og typisk bliver serveret i et højt cocktailglas. Drinken er kendt fra serien Sex and the City, hvor livlige damer elsker at nyde hinandens selskab over en drink.

Drinken er beslægtet med en drink, der hedder Cape Codder, som er vodka blandet med tranebærjuice. Det diskuteres, om Cosmopolitan-opskriften er en variant af en Cape Codder eller af den lignende Daisy-drink. Uanset hvad er den røde drink en lækker forfriskning.

Drinken steg, ifølge John Caine, i popularitet i 1970’erne. John Caine ejer en række barer i San Francisco-området og er særligt ekspert, når det kommer til Cosmopolitans. Det var typisk en bestemte type barer, der kaldes Fern bars, som serverede drinken. Disse steder var hyggelige barer dekoreret med blomster, og den første af slagsen var T.G.I Friday’s i New York.

Cocktailen har rejst verden over, siden den overtog barmiljøet i Amerika i 1970’erne – og det kan vi sagtens forstå. Den røde farve tiltaler måske mest et feminint publikum, men der er en grund til, at drinken bliver lavet til konkurrencer – og det er, fordi alle bartendere elsker drinken på trods af dens røde farve. Drinken har en rig historie og har helt klart haft en indflydelse på flere forskellige miljøer i særdeles Amerika, hvor den stammer fra. Den er en fast del af menukortet på mange restauranter. Er på en bar, hvor de ikke serverer en Cosmopolitan, bør du måske finde en anden.

Har du allerede fine cocktailglas, er det en perfekt mulighed for at lave en Cosmopolitan til næste sammenkomst. Du skal blot bruge vodka, cointreau, tranebærjuice og en økologisk lime, hvilket efterhånden er almindeligt i de fleste cocktails. Isterninger, shaker og garnish gør det nemmere at mikse flotte drinks. Drinken er dejligt syrlig og sød, og den har en forfriskende smag med dejlige nuancer, uden at den er overvældende. Den har en flot farve, men den kan sagtens pyntes med en skive tørret frugt eller en skive lime.

Passer perfekt i en Cosmopolitan

ELG

Vodka

229 kr
- +
Wild Distillery

REN VODKA Original

299 kr
- +
Thylandia

MUNUS Premium Vodka

199 kr
- +
Trolden

Fenris

199 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.