Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

4 cl.

Rom
Til glasset er fyldtGinger beer
2 cl.Friskpresset limesaft
1Limebåd til pynt

 

Fremgangsmåde

Fyld et highball-glas med isterninger, og kom friskpresset limejuice i glasset. Fyld det herefter næsten helt op med ginger beer. Hæld forsigtigt din mørke rom ovenpå – den skal næsten flyde. Brug en limebåd som garnish, og server. 

ROM

Dark n' Stormy

Dark 'n' Stormy er Bermudas nationaldrink men bare rolig: Du kan heldigvis også nyde den derhjemme. Dark 'n' Stormy-opskriften indeholder få, veludvalgte ingredienser og er nem at lave. Kombinationen af ginger beer, rom og lime giver drinken en spicy men frisk smag – perfekt på en varm sommerdag eller en aften i godt selskab.

Historien om Dark 'n' Stormy-opskriften starter tilbage i 1806, hvor James Gosling rejste fra England mod USA. Så langt nåede han imidlertid ikke, men måtte derimod gå i land på Bermuda, hvor han slog sig ned.

Gosling og hans familie begyndte at producere rom på øen, og den blev hurtigt populær. I starten medbragte øboerne deres egne flasker og kander, som blev fyldt op med Goslings rom, men efterhånden begyndte familien at fylde deres rom på tomme champagneflasker. De blev forseglet med sort voks, og rommen fik deraf navnet Black Seal.

Ginger beer var – foruden rom – en af de foretrukne drikke på Bermuda, og på et tidspunkt efter 1. verdenskrig fandt nogen på øen ud af, at rom og ginger beer var en god kombination. Tilsæt lidt limejuice for ekstra friskhed, og så har du en udsøgt cocktail: Dark 'n' Stormy.

Kombinationen af ginger beer og rom gjorde Dark 'n' Stomy til en perfekt cocktail for sømænd, som der var mange af på Bermuda. Rom kan ikke blive for gammel, og næsten det samme gælder for ginger beer, der har en længere holdbarhed end mange andre mixere. Derfor var begge ingredienser oplagte at have med ombord på havet.

Dark 'n' Stormy: et registreret varemærke

En Dark 'n' Stormy er lys i bunden, men mørk i toppen. Det ligner nærmest, at der hænger en sort sky i toppen af glasset, og det er netop dette, navnet angiveligt skulle henvise til. Man mener nemlig, at drinken er opkaldt Dark 'n' Stormy, fordi den ligner et uvejr, man ikke har lyst til at sejle igennem.

Navnet er altså en spøjs historie i sig selv, men endnu mere spøjst er det, at Dark 'n' Stormy faktisk er et registreret varemærke. For at du må kalde din drink Dark 'n' Stormy, skal den ganske enkelt være lavet med Goslings Black Seal-rom.

Smagsmæssigt mener vi sagtens, du kan slippe afsted med at benytte andre former for mørk rom, men Gosling-familien er ikke bange for at sagsøge barer, der anvender navnet, men ikke rommen. Så længe du blot serverer drinken derhjemme, går det nok, men har du intentioner om at gøre karriere som professionel barejer, gør du klogest i at kalde din kombination af rom, ginger beer og lime noget andet.

Uanset hvad du kalder drinken med rom, ingefær og lime, er vi sikre på, den bliver et hit. Find en god, mørk rom og ginger beer af høj kvalitet, så er du sikret en udsøgt cocktail, der virkelig tager kegler. Sørg desuden altid for at anvende friskpresset limejuice.

Passer perfekt i en Dark n' Stormy

Thylandia

MUNUS Thylandia Orange Rum

299 kr
- +
Fingers Crossed

Ginger Beer

20 kr
- +
Frugtskiver

Lime

45 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.