Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

6 cl

Gin
1 barskeTør vermouth
OlivenTil pynt
CitronskalTil pynt

Fremgangsmåde

Afkøl et martiniglas enten i fryseren eller ved at fylde det med ren is, som hældes ud, inden cocktailen hældes op. Hæld tør vermouth og gin i dit røreglas, og fyld det herefter med is. Rør din Dry Martini, og si herefter til dit afkølede martiniglas. Brug et par oliven på en tandstik eller en citronskal som garnish.

GIN

Dry Martini

En Dry Martini er en elegant, simpel gincocktail. Trods dens enkelthed er det for cocktailnørder nærmest en religion, hvordan man udarbejder den perfekte Dry Martini. Her på siden hjælper vi dig godt på vej, så du nemt kan lave din egen Dry Martini – for eksempel som predinner-cocktail.

I dag findes der et hav af forskellige former for martinier. Faktisk har de udviklet sig til deres egen familie af cocktails. Der findes ligeledes mange variationer af den klassiske Dry Martini-opskrift, men egentlig består den af noget så simpelt som tør vermouth og gin. That’s it.

Nogle ynder at benytte et stænk bitter eller to i en Dry Martini, og dét skal naturligvis stå dig frit for at gøre. Med bitter kan du nemt twiste smagsnuancerne i din Dry Martini, så den kommer til at passe perfekt til dine smagsløg – og til den konkrete situation. Serveres drinken i forbindelse med et måltid mad, kan det for eksempel give mening at tilpasse Dry Martini-opskriften efter menuen.

Uanset om du vil eksperimentere med bitter eller ej, vil vi klart anbefale dig at benytte en god gin i din Dry Martini. Ginen er trods alt det bærende element i cocktailen, så den er altafgørende i forhold til cocktailens smag.

Du kan prøve dig frem med forskellige former for gin for at finde din favorit. Typisk vil man anvende en helt klassisk gin i en Dry Martini, men prøv den også med for eksempel en gin med udprægede appelsinnoter eller måske med et hint af bær. Juster også gerne mængden af tør vermouth efter smag.

En simpel cocktail med en kompliceret historie

Det vides ikke helt præcist, hvor og hvornår den klassiske Dry Martini første gang så dagens lys. En del mener, at det er en videreudvikling af drinken Martinez, som er en videreudvikling af en Manhattan.

De første nedskrevne opskrifter på Dry Martini, som vi kender den i dag, stammer tilbage fra 1904. Her fremgik opskriften af en fransk cocktailbog.

I de ældste Dry Martini-opskrifter fremgår orangebitter som en fast ingrediens. Over årene blev denne imidlertid udeladt, og i 1940’erne var den nærmest helt ude af billedet. I dag er orangebitter igen tilbage i billedet, og som nævnt kan du således snildt eksperimentere med både orangebitter og andre former for bitter i din Dry Martini. Undlad blot at overgøre det. Et stænk eller to er rigeligt, ellers risikerer du at overdøve resten af smagsnuancerne.

I forlængelse heraf er vi nødt til at nævne vigtigheden af, at du rører din Dry Martini frem for at shake den. Shaker du din Dry Martini, bliver den udvandet, og det er ikke meningen. Benyt derfor helst et rigtigt cocktail-røreglas til formålet. På den måde bliver drinken perfekt opblødt af vand. Sørg desuden for at servere cocktailen iskold.

Passer perfekt i en Dry Martini

Herbie

Organic

239 kr
- +
Copenhagen Distillery

Angelica

280 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.