Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

4 cl.

Gin
2 cl.Friskpresset citronsaft
1 cl.Sukkersirup
En smuleChampagne

Fremgangsmåde

Shake gin, friskpresset citronsaft og sukkersirup med rigeligt is. Fine straine til et højt champagneglas, og top med champagne. Pynt med frisk citronskal. 

GIN

French 75

French 75 er en intens, frisk gincocktail med et touch af champagne. Cocktailen serveres i et højt champagneglas og pyntes med citronskal, og du kan nemt selv trylle den frem. En French 75 ser uskyldig ud, men slår hårdt – hvilket også er grunden til, at den er opkaldt efter en fransk feltpistol.

French 75-opskriften har udviklet sig over tid. Dens forløber indeholdt brandy eller cognac i stedet for gin, og nogle ynder stadig at holde sig til denne kombination. For nu vil vi imidlertid fokusere på gin-versionen, som er den mest udbredte den dag i dag.

Netop fordi French 75-opskriften har udviklet sig over tid, er det svært at fastslå, hvem der skal have æren for den, og hvornår den helt præcis så dagens lys. Den første skriftlige kilde omhandlende French 75 stammer imidlertid fra 1915. Her blev den omtalt i The Washington Herald – dog stadig ikke med gin.

Uanset om man benytter gin eller en anden form for spiritus i en French 75, har den noget af et kick. Derfor blev den også opkaldt efter den populære 75 mm-feltpistol, som franskmændene benyttede under 1. verdenskrig. Man sagde, at cocktailen ramte så hårdt, at det næsten var ligesom at blive skudt.

Oprindeligt fik cocktailen blot navnet ”75” eller ”Soixante-Quinze” på fransk, men efterhånden udviklede det sig til French 75.

En vaskeægte crowdpleaser

French 75 er naturligvis ikke blot en populær cocktail, fordi den rammer som en fransk feltpistol. Den er på én gang både frisk og stærk, og samtidig har den et lækkert touch af bobler. Dét er med til at gøre den til en vaskeægte crowdpleaser.

Har du flere forskellige typer gin i dit barskab, kan du eksperimentere med at ændre cocktailens udtryk. Prøv for eksempel en French 75 med en gin med bær eller blodappelsin. Eller lav din egen gininfusion, og brug denne i din French 75-opskrift. Konkret kan vi for eksempel anbefale at lave en Earl Grey-infused gin til formålet.

Du kan altså lege en del med smagsnuancerne i din French 75. Hvilken champagne du vælger, spiller for eksempel også en rolle. Men bare rolig, er du ikke en champagne-connaisseur, kan vi trøste dig med, at de alle sammen fungerer glimrende.

Benytter du en speciel form for gin i din French 75, kan du overveje at skifte citronskallen som pynt ud med en anden form for garnish. Anvender du for eksempel en gin med tydelige appelsinnoter, er det oplagt at benytte denne citrusfrugt i stedet. Uanset hvad, så sørg for ikke at få det hvide af citrusskallen med, da denne er bitter.

Har du ikke mod på at eksperimentere vildt og voldsomt med din cocktail, er en helt klassisk French 75 heldigvis exceptionelt god i sig selv. Benyt en klassisk gin, og en brut champagne.

Passer perfekt i en French 75

Herbie

Organic

239 kr
- +
Copenhagen Distillery

Angelica

280 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.