Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

4 cl

Gin
10 clTonicvand
Limebåd til pynt

Fremgangsmåde

Fyld et highball-glas med isterninger. Hæld gin i glasset, og fyld det med tonicvand. Pynt med en limebåd. 

GIN

Gin og tonic

Gin og Tonic er muligvis verdens mest populære drink. Den er simpel og kan nemt og hurtigt laves derhjemme. Derudover er der utallige muligheder for at tilpasse den til din personlige smag. Eksperimentér med forskellige former for gin, tonicvand og garnish for at finde din favorit.

Gin & Tonic eller G&T, som drinken typisk kaldes, er virkelig blevet populær i løbet af de seneste år. Det er imidlertid en ældgammel drink, hvis historie går tilbage til starten af 1700-tallet. Dengang var England en stor kolonimagt og var blandt andet til stede i Indien.

For at undgå malaria indtog briterne en ekstrakt af kinabark kaldet kinin. Kinin er meget bittert, og derfor blandede man det op med sukker og vand, og på den måde blev vores højtelskede tonic født.

Briterne var kendt for at drikke en del gin, og den blandede de naturligvis med tonic. En smule lime blev tilsat for at maskere kininens smag – og bum: Verdens (måske) mest kendte cocktail var opfundet.

I dag indeholder tonicvand langt mindre kinin end tidligere, så du bør næppe betragte Gin & Tonic som et værn mod malaria. Men derfor kan du jo godt drikke den lækre drink alligevel.

Find din perfekte Gin & Tonic-opskrift

I 1700-tallet kunne man næppe være kræsen med hverken gin eller tonic, men det kan man i dag. Der findes forskellige former for gin og tonicvand på markedet, og der er således rig mulighed for at tilpasse din Gin & Tonic netop til dine smagsløg.

Vil du lave en klassisk G&T, skal du have fat i en London dry gin og en bitter tonic som mixer. Pynt med en limebåd, og så er du i mål.

Søger du en sødere Gin & Tonic-opskrift, kan du vælge en tonicvand med mindre kinin i – eller ligefrem en tonic tilsat smag eller ekstra sukker. På samme vis kan du vælge at anvende en gin med smag eller særlige smagsnoter. Der er masser af muligheder, så gå endelig på opdagelse i den store verden af gin og tonicvand for at finde din favoritkombination.

Som nævnt skal en klassisk G&T pyntes med en limebåd, men du kan også snildt benytte andre former for garnish. Sørg blot for, at din garnish passer til den gin og den tonicvand, du har valgt. Anvender du for eksempel en gin med tydelige appelsinnoter, er det oplagt at pynte din Gin & Tonic med en skive frisk eller tørret appelsin.

Ved at eksperimentere med forskellige former for gin, tonicvand og garnish kan du lave mange forskellige former for G&T.

Vil du flotte dig, når du får gæster, kan du vælge at lave en Gin & Tonic-bar, hvor man selv kan blande forskellige former for gin og tonicvand efter smag og behag.

Nedenfor finder du en klassisk Gin & Tonic-opskrift, men husk, at der er masser af plads til at eksperimentere – også når det kommer til glasset, du serverer din Gin & Tonic i.

Passer perfekt i en gin og tonic

Herbie

Organic

239 kr
- +
Copenhagen Distillery

Angelica

280 kr
- +
Fingers Crossed

Tonic Water

20 kr
- +
Fever-Tree

Refreshingly Light

20 kr
- +
Frugtskiver

Lime

45 kr
- +
Frugtskiver

Citron

45 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.