Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

4 cl.

Vodka
2 clBlå Curacao
10 clSprite (eller lemonade)
1 skiveFrisk eller tørret lime som garnish

Fremgangsmåde

Fyld et hurricane- eller highball-glas med is, og hæld vodka og blue curaçao heri. Top med Sprite eller lemonade, og pynt med lime. Alternativt kan du shake din vodka og blue curaçao, inden blandingen hældes i drinksglasset og toppes med sodavand. 

VODKA

Isbjørn

Selvom vi ikke har klimaet til isbjørne i Danmark, har du med stor sandsynlighed stiftet bekendtskab med en sådan. Drinken ved navn Isbjørn tog nemlig 1990’erne med storm. Spørger du os, holder den stadig den dag i dag, så find blot vores Isbjørn-opskrift nederst på siden næste gang, der skal være fest.

Isbjørn er en utrolig simpel, men lækker drink, som du nemt kan lave derhjemme. Du kan bikse den sammen på lidt forskellige måder alt efter ambitionsniveauet.

Skal det være så nemt som muligt, blander du blot din Isbjørn i et cocktailglas fyldt med isterninger. Brug gerne et såkaldt hurricane-glas, hvis du har et til rådighed. Må det gerne være lidt mere kompliceret – og dermed også lidt mere lækkert – kan du med fordel shake din Isbjørn. Shake vodka og blue curaçao, og top herefter med mixer i form af lemonade eller Sprite.

Sidst men ikke mindst er der den mulighed at servere din Isbjørn over knust is frem for isterninger, hvorved du får en frozen cocktail. Vælg selv, om du shaker din cocktail inden, eller du blot blander den i glasset.

Hvad end du vælger, kan du være sikker på, at din Isbjørn kommer til at smage herligt. Den er et sikkert hit til enhver fest, så mangler du en nem drink til en aften i godt selskab, er den det oplagte valg. Brug en god vodka og en lækker lemonade, hvis du virkelig vil forkæle dine gæster.

Isbjørnen fra Den Blå Lagune

Navnet ”Isbjørn” klinger temmelig dansk, og det er da også kun herhjemme, vi kalder drinken netop dette. Andre steder går den under navnet ”Blue Lagoon”. Skal du bestille en Isbjørn i udlandet, gør du altså klogest i at bruge dette navn fremfor at forsøge dig med at bestille en ”polar bear”.

Uanset navnet indeholder en Blue Lagoon- eller Isbjørn-opskrift noget så simpelt som vodka, blue curaçao og lemonade eller Sprite. Det er altså en drink, du nemt kan købe ind til i sidste øjeblik.

Blue curaçao er en populær ingrediens i diverse cocktails og er det, der giver Isbjørn-drinken sin flotte blå farve. Men hvad er en blå sirup mon lavet på? Svaret er i dette tilfælde appelsinlignende frugter. Overraskende nok.

Blue curaçao er en sirup fremstillet på citrusfrugten Lahara, som til forveksling ligner en appelsin. Lahara dyrkes blandt andet på øen Curaçao, som ligger ud for Venezuela. Siruppen tilsættes blå farve, hvilket er grunden til, at der umiddelbart er så langt mellem smag og udseende.

Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af din Isbjørn, kan du forsigtigt hælde din blue curaçao ned langs indersiden af dit drinksglas, så den nærmest lægger sig på bunden af glasset. Derved får du en drink, der er blå i bunden, men lys i toppen.

Passer perfekt i en Isbjørn

Thylandia

MUNUS Premium Vodka

199 kr
- +
ELG

Vodka

229 kr
- +
Trolden

Fenris

199 kr
- +
Frugtskiver

Lime

45 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.