Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

1 flaske

Prosecco eller anden god boblevand
⅓ flaskeLimoncello
0,5 literDanskvand
En halvCitron i skiver

Fremgangsmåde

Prosecco, Limoncello og danskvand blandes. Der røres forsigtigt, så boblerne ikke ødelægges. Herefter kommer citronskiverne som pynt, og hvis din drink ikke er kold nok, kan du tilføje isterninger. 

PROSECCO

Limoncello-drink

Der findes mange forskellige drinks på markedet, som har den fantastiske italienske citronlikør Limoncello som hovedrolle. Der er dog én, som fortjener lidt ekstra opmærksomhed, og det er Limoncello Spritz, som du sikkert har hørt om. Her får du opskriften til den perfekte sommer.

Den perfekte Limoncello-drink afhænger af øjnene og tungen. Hvis du har brug for et godt råd til, hvad du kan bruge en Limoncello til, så læs med her.

Det handler i høj grad om at udnytte den naturlige syre, som Limoncello er kendt for. Det er sådan set også en likør, som du kan drikke uden at blande den op med noget, men på grund af den distinkte smag af friske citroner, er den særdeles velegnet i mange forskellige drinks. Du kan eventuelt vælge at anrette din Limoncello-drink med en lille skive tørret citron, lime eller en anden skøn garnish.

Hvis du er glad for drinks, har du med garanti hørt om Aperol Spritz. Det er en klassisk sommerdrik, som hjælper bitterheden tilbage i mange danske hjem. Når vi har en varm sommer i Danmark, har vi brug for en pause fra varme og søde fødevarer. Aperol kan give dig den velkendte bitre smag bagerst i svælget, men med en Limoncello-drink kommer du nærmest til at opleve sydens sol på en måde, der gør Danmark til skamme. Derfor skal du virkelig prøve en Limoncello Spritz. Den giver fart under fodsålerne, men den giver også et syrligt kick til ganen. Det er rart med sådan en forfriskning i den danske sommervarme, som åbenbart kun bliver mere og mere intens. 

Limoncello er en italiensk likør, som først og fremmest er baseret på skallen fra citroner. Dette er vigtigt at huske. Saften fra en citron er udelukkende frugtig og syrlig, men skallen tilføjer et bittert og aromatisk element, som næsten ikke er til at erstatte. Derfor er Limoncello-drinks så højt elsket rundt omkring i verden. En Limoncello-drink er en af de bedste drinks, som du kan få serveret, når du ligger og nyder solen på terrassen. Den er frisk, bitter og syrlig. Hvad mere kan man ønske sig?

Hvis du vil lave den mest autentiske Limoncello-drink, har du brug for nogle italienske bobler. Her kan det anbefales, at du benytter dig af det glimrende produkt Prosecco. Du får levende bobler, som har den samme stærke karakter som champagnebobler. En god Prosecco koster ikke det hvide ud af øjnene, og den kan nemt give dig en glimrende Limoncello-drink. Du kan dog også nemt benytte dig af en god spansk Cava. Mange Cava-produkter har en fin bitterhed og tørhed, som gør dem velegnede til en Limoncello-drink som for eksempel Limoncello Spritz. Du kan med andre ord gøre dig dine egne erfaringer.

Der er mange forskellige myter omkring, hvor Limoncello rent faktisk kommer fra. Lige nu bliver Limoncello mest produceret i det sydlige Italien, men oprindelsesstedet er der stadig slåskamp om. Én ting er sikkert: hvis du vil have en Limoncello-drink, som du husker, skal du lave en Limoncello Spritz med nedenstående ingredienser og fremgangsmåde.  

Passer perfekt i en Limoncello-drink

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.