Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

2 cl.

Rom
2 cl.Gin
2 cl.Vodka
2 cl.Cointreau
2 cl.Friskpresset limesaft
8 cl.Cola
 Isterninger

Fremgangsmetode

Hæld is i et højt glas. Glasset skal kunne tage en halv liter væske. Derefter tilsætter du resten af ingredienserne, og drinken kan serveres med en skive citron ved siden af. Fordelen ved Long Island Iced Tea er, at du kan lave en større portion på én gang.

ROM, GIN, VODKA

Long Island Iced Tea

Robert ”Rosebud” Butt hævder at have opfundet drinken, da han skulle deltage i en konkurrence i 1972 i New York. Historien starter dog i 1920’erne, hvor der under det 13 år lange alkoholforbud i USA blev opfundet en forløber til Long Island Iced Tea. Long Island Iced Tea er en moderne drink, der har masser af smag og farve.

New York er historisk set et sted, hvor der er blevet opfundet mange klassiske cocktails og drinks gennem tiderne. Det skyldes, at New York har et rivende barmiljø. Long Island Iced Tea er dog i dag populær i store dele af USA.

Da man under spiritusforbuddet manglede drikkevarer, måtte man være kreativ. Det resulterede i en drink, der blev lavet på fem forskellige likører og en smule cola. Denne forløber til Long Island Iced Tea blev udviklet af en ukendt amerikaner.

Siden er Long Island Iced Tea gået hen og blevet en drink, der kan fås på restauranter og barer over hele verden.

International Bartenders Association opfatter Long Island Iced Tea som en moderne klassiker, der kan udfordre selv de bedste bartendere. Med vores opskrift på Long Island Iced Tea går du ikke helt galt i byen.

Long Island Iced Tea er en moderne og ret kompliceret drink, eftersom den indeholder flere forskellige likører. Det er med at fylde barskabet op med et godt udvalg af både vodka, rom og gin, så du kan imponere vennerne med en lækker drink.

Selvom Long Island Iced Tea betragtes som en stærk drink, bliver man overrasket over den søde smag, og hvordan en kombination af tre forskellige slags alkohol kan smage af iste.

Opskriften på Long Island Iced Tea kan skifte fra land til land. I nogle stater i USA indeholder drinken iste, mens andre skifter colaen ud med en mere syrlig drink som appelsinjuice. Den helt klassiske Long Island Iced Tea skal man ikke snyde sig selv for, da den er en unik smagsoplevelse.

Det sjove ved Long Island Iced Tea er, at man kan lege med det udtryk, drinken får. Skifter du f.eks. Cointreau ud med Midori og colaen med limesodavand, får drinken en grøn farve. Visse steder skifter man colaen ud med tranebærjuice, og drinken får en rød farve.

Den klassiske version af Long Island Iced Tea både ligner og smager af iste.

Når du skal lave en Long Island Iced Tea, er det helt afgørende for smagen, at du bruger likører af høj kvalitet. Desuden er det vigtigt, at du holder forholdet mellem vodka, rom og gin lige.

Drinken kan serveres på mange måder, men det mest traditionelle bud er at servere drinken i et højt glas med isterninger og en skive citron, der bidrager til at balancere den søde drink.

Passer perfekt i en Long Island Iced Tea

ELG

Vodka

229 kr
- +
Skotlander

Great Dane Rum (Barrel Aged)

300 kr
- +
Trolden

NIMBUS Single Malt Whisky #7

595 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.