Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

4 cl. 

Rom, cognac, whisky, brandy eller amaretto
15 cl.Varm eller kold kakao
EventeltFlødeskum

Fremgangsmåde

Kold Lumumba: Fyld et rocks-glas (eller andet glas) med isterninger. Kom 4 cl af din foretrukne spiritus heri, og fyld derefter glasset op med kakaomælk. Varm Lumumba: Varm din kakao op. Hæld 4 cl af din foretrukne spiritus i et glas velegnet til varme drikke, og fyld det herefter op med varm kakao. Kom en smule flødeskum på toppen.

ROM

Lumumba

Lumumba er en kakaodrink, der findes i utallige forskellige variationer, og som blandt andet både kan serveres varm og kold. Du kender måske også drinken under navnet ”Død Tante” – ellers kan du læse historien om det navn her på siden, hvor du også får forskellige opskrifter på Lumumba.

Der findes ikke én specifik Lumumba-opskrift. Faktisk er Lumumba nærmere et koncept, der kort sagt går ud på at blande kakao som mixer, en form for mørk spiritus og eventuelt flødeskum. Det vil sige, at der er særdeles gode muligheder for at tilpasse drinken til lige nøjagtig dine smagsløg.

Ofte indgår rom i en kold Lumumba-opskrift, imens cognac er et af de foretrukne valg til en varm en af slagsen. Der er imidlertid også nogle, der ynder at bruge whisky, amaretto eller brandy i drinken i stedet, så prøv dig endelig frem, og find din favoritkombination.

Som regel passer det fint at bruge cirka 4 cl af din udvalgte spiritus i din Lumumba, men også her kan du naturligvis justere, som det passer dig. Kom lidt mindre spiritus i, hvis du blot vil give din drink et lille, diskret kick. Omvendt kan du naturligvis også hælde lidt mere rom, cognac eller anden spiritus i, hvis din dag har været mere end almindeligt lang, eller du virkelig har brug for at få varmen i kinderne.

En kold Lumumba kan serveres i stort set en hvilken som helst form for glas. Brug for eksempel et helt klassisk rocks-glas til formålet. Til en varm Lumumba skal du være opmærksom på at benytte et glas velegnet til varme drikke. Det kunne for eksempel være et irish coffee-glas.

Historien om den døde tante

Som nævnt går Lumumba-drinken også under navnet ”Død Tante”. Det gør den særligt i Sønderjylland og i dele af Tyskland, hvor den kaldes ”Tote Tante”.

Navnet ”Død Tante” kommer fra historien om en sønderjysk kvinde, der emigrerede til USA. Hun ønskede at blive begravet på øen Før, som hun oprindeligt kom fra, og det ønske ville hendes familie naturligvis gerne opfylde, da kvinden døde. Familien fandt imidlertid ud af, at det var temmelig dyrt at få sendt den afdøde kvinde fra USA til Før, og derfor fik de den lyse idé at smugle hendes lig hjem. Det gjorde de efter sigende ved at gemme den døde kvinde i en kasse med kakao, som skulle sendes til øen. Det hele gik planmæssigt, og kvinden fik ikke blot sit sidste ønske opfyldt, men også en drink opkaldt efter sig. 

Navnet ”Lumumba” henviser til Patrice Lumumba, som var den første præsident for Den Demokratiske Republik Congo. Han nåede imidlertid kun at være præsident i ti uger, før hans regering blev væltet ved et kup under Congokrisen. Lumumba blev fængslet og senere henrettet.

Lumumba har været en stor inspirationskilde for mange og et symbol på uafhængighed fra kolonimagter. Det er sandsynligvis derfor, man har valgt at ære hans navn ved at opkalde den lækre kakaodrink efter ham.

Passer perfekt i en Lumumba

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.