Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

4 cl.

Mørk rom
1 cl.Cointreau
2 cl.Frisk limejuice
1 cl.Orgeatsirup
1 cl.Overproof-rom

Fremgangsmåde

Kom mørk rom, Cointreau, frisk limejuice og orgeatsirup i en shaker med isterninger, og ryst godt. Si cocktailen til et rock- eller tiki-glas, og fyld det herefter med knust is. Hæld forsigtigt overproof-rom på toppen af cocktailen – den skal helst nærmest flyde ovenpå. Pynt med en kvist frisk mynte. 

ROM

Mai Tai

Mai Tai er en klassisk tiki-cocktail. Altså en af de dér eksotiske cocktails, der allerhelst skal nydes på en palmestrand. Den gør sig heldigvis også godt hjemme i stuerne. Mai Tai balancerer på fineste vis forskellige smagsnuancer og smager rent ud sagt himmelsk. Faktisk så godt, at den førte til en retssag.

Forståeligt nok er der flere, der gerne vil tage æren for én af jordens mest ikoniske tiki-cocktails: Mai Tai. Mest fremtrædende er de to herrer Victor Jules Bergeron – også kaldet Trader Vic – og Ernest Raymond Beaumont-Gantt.

Trader Vic mener at have opfundet Mai Tai i 1944. Han ejede en restaurant og eksperimenterede med cocktails. Efter eget udsagn biksede han en aften en cocktail sammen til et vennepar fra Tahiti. Da kvinden smagte cocktailen, udbrød hun ”mai tai-roa aé”, hvilket på tahitiansk betyder noget a la ”Den er af en anden verden – den bedste”. Derved fik cocktailen sit navn.

Baumont-Gantt mener, han opfandt cocktailen i sin bar allerede i 1933, og at Trader Vic har stjålet hans idé. Trader Vic tyvstjal en del af Baumont-Gantts koncept og design, og det kommer således ikke helt ud af det blå.

Da drinken virkelig blev en succes, begyndte Trader Vic at fremstille Mai Tai-mix på flaske. Baumont-Gantt fulgte trop og hævdede på sine flasker, at det var den originale opskrift. Dét var for meget af det gode for Trader Vic, som derfor anlagde sag. 

I retssagen medvirkede blandt andet kvinden, der – ifølge Trader Vic – indirekte skulle have lagt navn til drinken. Trader Vic løb med sejren, og vi kan således ganske sikkert sige, at han er hjernen bag Mai Tai. I hvert fald på papiret.

Slip fantasien løs med din Mai Tai

Lidt længere nede på siden finder du en klassisk Mai Tai-opskrift. Som altid, er du dog mere end velkommen til at lege med cocktailens smagsnuancer. Prøv for eksempel at eksperimentere med forskellige former for rom, som hver især giver cocktailen et særligt twist. Eller skru op eller ned for mængden af sirup og limejuice for at tilpasse den dine smagsløg.

En tiki-cocktail som Mai Tai’en skal allerhelst serveres i et fancy tiki-glas. Eller en kokosnød. Alternativt kan den heldigvis sagtens serveres i et almindeligt rock-glas.

I Mai Tai-opskriften indgår overproof-rom, som cocktailen skal toppes med. Begrebet henviser til rom med en alkoholprocent over 57,15. Har du ikke lige en sådan ved hånden, kan den udelades. I så fald kan du med fordel hælde lidt ekstra af den almindelige, mørke rom i.

Din Mai Tai skal som minimum pyntes med en kvist frisk mynte. Du kan imidlertid også snildt gøre cocktailen endnu mere eksotisk og indbydende ved for eksempel at pynte den med et spyd med frisk frugt – eller en lille paraply, hvis det skal være helt vildt.

Passer perfekt i en Mai Tai

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.