Du har med stor sandsynlighed både hørt om Margarita’en og om dens kølige søster, Frozen Margarita. Indholdet i de to er som udgangspunkt det samme, så det er helt op til dig, hvad du foretrækker. Skal drinken indtages sammen med mad, vil den klassiske version dog som regel være at foretrække.
Vil du servere en Frozen Margarita for dine gæster, skal du blende ingredienserne til en klassisk Margarita med rigeligt is. Det vil sige tequila, Cointreau, frisk limejuice og sukkersirup. Du finder blandingsforholdene lidt længere nede på siden.
Du kan vælge at tilføje en form for bær eller frugt til den frosne cocktail. I så fald kan du med fordel skifte din Cointreau ud med en likør med samme frugt- eller bærsmag for at gøre smagen mere gennemtrængende. Blend alle ingredienserne godt sammen, så frugten bliver ligeligt fordelt.
Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til Frozen Margaritas. Lav dem for eksempel med ananas, grønne æbler eller jordbær.
Foruden den frosne version af en Margarita, har Margarita’en også en lillebror kaldet Tommy’s Margarita. Her er Cointreau og sukkersirup skiftet ud med 2 cl agavesirup.
Den klassiske Margarita med saltkant
Som du nok kan fornemme, findes der masser af variationer af Margarita. Faktisk er der også mange, der mener, at Margarita-opskriften er en videreudvikling af en cocktail med brandy. For nu holder vi os til tequila-versionen, men slå dig endelig løs, og eksperimenter med andre former for spiritus, hvis du har mod på det.
Den klassiske Margarita skal shakes med masser af is og straines til et (afkølet) martiniglas eller coupe-glas. Den har som regel en saltkant, hvilket du laver ved at komme limejuice på glassets kant inden, du hælder andet i det. Herefter dyppes glasset i rigeligt salt, så du får en flot, ensartet kant.
Du kan eventuelt nøjes med at komme salt på halvdelen af glassets kant, hvis ikke det skal blive for meget.
Da tequila er den bærende ingrediens i en Margarita, vil vi klart anbefale dig at benytte en ordentlig tequila til formålet. Det giver en væsentligt bedre smagsoplevelse, end hvis du vælger den allerbilligste mulighed.
I forlængelse af ovenstående vil vi desuden råde dig til at anvende friskpresset limejuice i din Margarita. Det ér muligt at købe limejuice på flaske, hvilket også kan fungere i en snæver vending, men det allerbedste er at bruge den friske slags.