Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

6 cl.

Gin
2 cl.Vermouth
1 stk.Citronskræl

Fremgangsmetode

Her får du opskriften på en Dry Martini. Hæld først den dejlige vermouth i et cocktailglas, og tilsæt iskold gin direkte i glasset. Skær et stykke af en økologisk citron, og pres en smule af olien ud i drinken, før du tilsætter skallen. Servér den iskold. Skål!

GIN

Martini

Martini er en udsøgt drink, der udstråler høj klasse. ”Shaken, not stirred” er sådan, James Bond foretrækker sin drink, der er lavet af gin og tør vermouth. Den bliver typisk serveret i et iskoldt cocktailglas. Drinkens oprindelse udtrykker meget vel, hvor fint et ophav den i virkeligheden har. Den blev første gang lavet til den berømte filantrop John D. Rockefeller i 1912.

Drinkens oprindelse strækker sig, ifølge visse historikere, et godt stykke tilbage. De mener, at drinken blev skabt i midten af 1800-tallet på et hotel i San Francisco. En gæst, der var på vej til Martinez i Californien, kom ind i baren og lagde en guldklump foran bartenderen, hvorefter han bestilte den særlige drink.

Martini-opskrifter kan variere i forhold til indholdet af vermouth og gin – alt afhængig af bartenderens præferencer. Klassikeren, som er kendt fra de berømte James Bond-film, indeholder faktisk vodka i stedet for gin. Der kan laves mange varianter af den tidløse drink, og det er op til dig og dine gæster at finde frem til, hvilken der er jeres favorit. Traditionelt set indeholder opskriften på en Dry Martini gin, et par dråber vermouth og nogle få dråber saft fra en citronskræl. Du kan få en god start på de forskellige varianter med en drinkspakke.

Smagen af drinken er subtil og let. Den bærer en elegance i udtrykket og en smag, som skal opleves på egen hånd. Med en god dansk gin vil du opleve overraskende smagsnuancer, og du kan selvfølgelig prøve dem af med drinkens forskellige variationer.

Der er hovedsageligt tre bunde for drinken. En Wet Martini har et 1:1-forhold af gin og vermouth. En Dirty Martini indeholder en smule olivenjuice og serveres med en garnish af oliven. Den sidste udgave kaldes for en Perfect Martini og laves af et 1:1-forhold af henholdsvis sød og tør vermouth. Med andre ord findes der mange udgaver af drinken, og opskrifterne svinger, alt efter om du vil have en af de mere rene varianter af drinken eller den berømte Dry Martini. Uanset hvilken udgave du drikker, vil du helt sikkert nyde den.

Kært barn har mange navne, men du går aldrig galt i byen med denne drink. Dry Martini er den mest populære version, som er bestående af gin og orange bitter med et strejf af vermouth og citron. Selvom drinken er fornem, er den nem at lave. Den har en afbalanceret smag af søde og sure toner. Det er dit valg, om du vil ryste drinken eller røre i den. Det opfattes sommetider som en synd mod alkoholen, at den skal røres rundt, da det kan forstyrre balancen – og netop derfor er det James Bonds’ valg at ryste drinken i en shaker.

Passer perfekt i en Martini

SALL WHISKY

Syv Sind Gin - Første Sind

349 kr
- +
Wild Distillery

ENE Organic Gin - Original Dry

399 kr
- +
ELG

No. 1

269 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.