Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

8 cl.

Champagne eller anden mousserende vin
8 cl.Friskpresset appelsinjuice

Fremgangsmåde

Find champagneglassene eller andre høje glas frem. Hvis du gerne vil holde drinken kold, kan disse med fordel være afkølede.

Hæld derefter først den friskpresset juice i glasset, og top derefter glasset op med champagne eller din foretrukne mousserende vin.

Champagne

Mimosa

Mimosaen blev første gang lavet for næsten 100 år siden og har i nyere tid været en populær drink til blandt andet bryllupsreceptioner, brunch eller som en førsteklassesdrink på fly. Drinken har flere forskellige varianter, som du selv kan efterprøve, så du kan finde netop den version, du foretrækker.

En god Mimosa-opskrift hører hjemme blandt klassikerne inden for festligheder. Om det så er til bryllupsreceptionen eller en mere afdæmpet brunch, er der ikke noget mere lækkert end en god Mimosa.

Mimosaen er nemlig en rigtig sommerdrink, der både kan bruges som velkomstdrink og til en hyggelig dag med venner og familie i haven.

Man regner med, at Mimosaen har sin oprindelse på et af de fineste luksushoteller i verden, nemlig Hôtel Ritz Paris. Her skulle Frank Meier have opfundet den velkendte drink, som vi alle kan glæde os over at drikke i dag. På det tidspunkt blev drinken dog kaldt det engelske navn Acacia dealbata.

Efter sigende fik Frank Meier inspirationen fra drinken Buck’s Fizz, som har dobbelt dele champagne i forhold til juice. Grunden til, at Meier fremtryllede cocktailen var, at man ønskede at give gæsterne en undskyldning for at kunne drikke alkohol inden frokosttid.

Dette er dog mest af alt gode historier, der er blevet viderefortalt gennem tiden – for faktisk er drinkens oprindelse lidt af et mysterium. Vi kan derfor ikke sige med sikkerhed, at det er måden, drinken startede sin rejse på.

Vi kan dog heldigvis læne os tilbage og nyde, at drinken i dag findes på menukortet i stort set hele verden. Om du bestiller en brunch i Danmark eller er på bar i det sydeuropæiske, så er der nærmest garanti for en lækker Mimosa.

Opskriften på denne cocktail er super simpel, så der ingen grund til bekymring, hvis du ikke er så erfaren udi at lave drinks. Du har nemlig bare brug for friskpresset appelsinjuice og champagne eller anden mousserende vin.

Find champagneglassene frem, og hæld lige dele af champagnen og juicen i glasset, og så har du faktisk lavet din første Mimosa. Det er både nemt at tage på øjemål, og ønsker du en lidt stærkere drink, kan du bare hælde mere champagne i glasset.

Der findes også versioner af cocktailen, hvor appelsinjuicen eksempelvis er skiftet ud med tranebærjuice. Så prøv dig frem, og find den variation, du bedst kan lide.

Da ingredienserne til cocktailen er meget få, er det vigtigt med kvalitetsvarer, der giver en frisk og lækker drink til brunchen eller som velkomstdrink. Leder du efter andre muligheder til dine gæster, kan du læse vores bud på 10 perfekte velkomstdrinks lige her.

Passer perfekt i en Mimosa

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.