Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

6 cl.

Bourbon
1 barskeDanskvand
8-12Friske mynteblade
 Frisk myntekvist til pynt
 Angostura Bitters
 Sukkerknald

Fremgangsmåde

Læg sukkerknalden i bunden af din julep-kop eller dit rocks-glas. Gennemvæd den med Angostura Bitters, og hæld en barske danskvand i glasset for at opløse sukkeret. Knus nu sukkerknalden med en muddler. Hold de friske mynteblade i den ene hånd, og giv dem et dask med den anden. Derved fremhæves deres smag. Kom bladene i glasset, og hæld bourbon i. Tilsæt knust is, og rør forsigtigt rundt med en barske. Top eventuelt med mere knust is, og brug en frisk myntekvist som garnish.

 

Tip: Vil du forenkle Mint Julep-opskriften, kan du skifte frisk mynte, Angostura Bitters, sukkerknald og danskvand ud med myntesirup. 

Bourbon

Mint Julep

Mint Julep er en forfriskende bourbon-baseret drink med masser af frisk mynte. Det er den officielle drink ved det famøse hestevæddeløb Kentucky Derby, men det er heldigvis ikke noget krav, at man skal se hestevæddeløb for at nyde den lækre cocktail. Længere nede på siden finder du vores Mint Julep-opskrift.

Mint Julep har en lang og snørklet historie, og historikere peger faktisk på, at en tidlig form for julep kan dateres helt tilbage til sassaniderne, der havde magten i Iran fra år 224 til år 651. Altså har vi at gøre med en drink, der potentielt har op til 1800 år på bagen.

I dag forbindes en Mint Julep ikke med Iran, men derimod med USA og nærmere bestemt med sydstaterne. Her blev den udbredt i 1700-tallet.

Man ved nogenlunde præcist, at Mint Julep oprindeligt blev drukket for at holde maven i ro. Både i USA og i andre dele af verden tjente den altså et medicinsk formål. Men omkring starten af 1800-tallet justerede man opskriften, så det i højere grad blev en cocktail. Mint Julep blev derved populær blandt det finere borgerskab i Virginia.

Det var langt fra alle, der havde adgang til is, og netop derfor var Mint Julep som cocktail forbeholdt de velhavende borgere. Samtidig skal en Mint Julep traditionelt serveres i en kop af sølv, tin eller kobber, hvilket alle naturligvis ikke havde råd til.

Vil du gå all-in på din Mint Julep, bør du anskaffe de særlige kopper til formålet. Alternativt kan cocktailen også sagtens serveres i et almindeligt rocks-glas.

Den officielle drink til Kentucky Derby

Måske har du hørt om Kentucky Derby – det sagnomspundne hestevæddeløb, der tiltrækker utallige besøgende hvert år. Hestevæddeløbet er blandt andet kendt for de mange ekstravagante hatte, man kan spotte blandt tilskuerne til løbet. Derudover er løbet kendt for Mint Juleps.

Siden det første Kentucky Derby blev afholdt i 1875, har man serveret Mint Juleps til det populære event. I 1939 blev Mint Julep løbets officielle drink, og siden da har man hvert år langet cirka 120.000 Mint Juleps over disken til løbet. Vil du have fornemmelsen af at være til hestevæddeløb i sydstaterne, skal du altså blot fatte dig en stor hat og en Mint Julep.

Skal det være helt rigtigt, skal en Mint Julep laves på bourbon. Det vil sige amerikansk whiskey baseret på minimum 51 % majs. I en snæver vending kan du imidlertid også anvende en anden type whiskey til formålet, ligesom nogen ynder at lave en variation med vodka.

Servér for eksempel en Mint Julep ovenpå en god middag. Friskheden fra mynten gør, at den ikke ligger for tungt i en allerede fyldt mave. Du kan naturligvis også blot nyde en Mint Julep for sig på en aften i godt selskab. Eller til en Derby-temafest.

Passer perfekt i en Mint Julep

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.