Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

5 cl.

Lys rom
1 tsk.Sukker
1 håndfuldFriske mynteblade
1Økologisk lime
 Danskvand

Fremgangsmetode

Skær den økologiske lime ud i både, og kom en god håndfuld mynteblade i en morter. Tilsæt sukker, og stød ingredienserne for at frigive den dejlige aroma og smag. Tilsæt en smule limejuice, og rør rundt, så sukkeret bliver opløst. Fyld et aflangt glas med isterninger, og kom rom i glasset. Tilsæt den søde, aromatiske blanding, og top drinken af med danskvand. Pynt glasset med limebåde, mynteblade og eventuelt et sukkerrør, hvis du vil have drinkens historiske rødder med.

ROM

Mojito

Bring en smule af Havana og Cuba indenfor med en lækker Mojito, som er en af de mest populære drinks i Storbritannien. Drinken har sine rødder i Sydamerika, hvor indianerne lavede forskellige drinks med medicinske kvaliteter. I 1650 bragte et hold opdagelsesrejsende drinken med til England.

Den originale, sydamerikanske drink blev kaldt for Aguardiente de Caña, som betyder ”brændende vand.” Denne drink blev lavet med en tidlig slags rom fra sukkerroer, og man tilsatte lime, sukkerrørsjuice og mynte, som er karakteristisk for Mojitoen.

Også i Danmark har drinken gjort sit indtog. Og heldigvis har vi i Danmark et godt udvalg af højkvalitetsrom fra nogle af de førende producenter af likør, som har vundet priser i store dele af Europa. Du kan f.eks. prøve at lave en Mojito med en af vores fantastiske flasker af rom, der er lavet af en af de danske bryghuse.

Den moderne version af Mojito er meget populær, og et studie har vist, at den er én af de mest populære drinks i Storbritannien og Frankrig. Mojito-opskriften har helt klart ændret sig gennem tiderne, men den giver stadig en tidløs drink, der kan nydes til enhver tid.

Selvom drinken oprindeligt blev betragtet som medicin, er det skam ikke fordi, den smager sådan. Tværtimod har drinken en lækker, forfriskende smag, som kan blive uimodståelig, når du først har smagt på den. Hvis du vil prøve drinken, som den bliver lavet i Havana, kan du prøve at tilsætte en smule Angostura Bitters, der skærer igennem sødmen i den dejlige, forfriskende drink fra de varme lande.

Det siges, at den berømte Ernest Hemingway, som brugte en del tid i Sydamerika, elskede Mojito. Han rejste til Cuba i 1939, og der blev han forelsket i drinken på La Bodeguita del Medio, som i dag er kendt for sin mad og sine drikkevarer.

Der er forskellige teorier om, hvor drinkens navn kommer fra. Nogle mener, at det er inspireret af det cubanske krydderi Mojo, som er lavet på lime. Andre mener, at navnet stammer fra ordet ’Mojadito’, der blot betyder ”en smule våd.” Efter vores mening er der ingen grund til ikke at give ganen en smule vand, og en perfekt lavet Mojito vil helt klart tilfredsstille smagsløgene.

Den moderne Mojito-opskrift består af lys rom, sukker, friske mynteblade, økologiske limebåde, danskvand og isterninger, og den er uden tvivl lige så indbydende at se på, som den smager.

Man kan sagtens lave en lækker Mojito uden morter og støder. Det er blot vigtigt, at du frigiver myntens aroma og smag ved at igangsætte maillard-reaktionen, som du kan gøre ved at rive mynten i stykker. Når du laver en større portion til dine gæster, kan du med fordel bruge en shaker til at frigive aromaen og smagen. Vil du byde gæsterne på et større udvalg af drinks, så har vi nogle drinkspakker, der gør det nemt at lave lækre drinks.

Passer perfekt i en Mojito

Frugtskiver

Lime

45 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.