Den originale, sydamerikanske drink blev kaldt for Aguardiente de Caña, som betyder ”brændende vand.” Denne drink blev lavet med en tidlig slags rom fra sukkerroer, og man tilsatte lime, sukkerrørsjuice og mynte, som er karakteristisk for Mojitoen.
Også i Danmark har drinken gjort sit indtog. Og heldigvis har vi i Danmark et godt udvalg af højkvalitetsrom fra nogle af de førende producenter af likør, som har vundet priser i store dele af Europa. Du kan f.eks. prøve at lave en Mojito med en af vores fantastiske flasker af rom, der er lavet af en af de danske bryghuse.
Den moderne version af Mojito er meget populær, og et studie har vist, at den er én af de mest populære drinks i Storbritannien og Frankrig. Mojito-opskriften har helt klart ændret sig gennem tiderne, men den giver stadig en tidløs drink, der kan nydes til enhver tid.
Selvom drinken oprindeligt blev betragtet som medicin, er det skam ikke fordi, den smager sådan. Tværtimod har drinken en lækker, forfriskende smag, som kan blive uimodståelig, når du først har smagt på den. Hvis du vil prøve drinken, som den bliver lavet i Havana, kan du prøve at tilsætte en smule Angostura Bitters, der skærer igennem sødmen i den dejlige, forfriskende drink fra de varme lande.
Det siges, at den berømte Ernest Hemingway, som brugte en del tid i Sydamerika, elskede Mojito. Han rejste til Cuba i 1939, og der blev han forelsket i drinken på La Bodeguita del Medio, som i dag er kendt for sin mad og sine drikkevarer.
Der er forskellige teorier om, hvor drinkens navn kommer fra. Nogle mener, at det er inspireret af det cubanske krydderi Mojo, som er lavet på lime. Andre mener, at navnet stammer fra ordet ’Mojadito’, der blot betyder ”en smule våd.” Efter vores mening er der ingen grund til ikke at give ganen en smule vand, og en perfekt lavet Mojito vil helt klart tilfredsstille smagsløgene.
Den moderne Mojito-opskrift består af lys rom, sukker, friske mynteblade, økologiske limebåde, danskvand og isterninger, og den er uden tvivl lige så indbydende at se på, som den smager.
Man kan sagtens lave en lækker Mojito uden morter og støder. Det er blot vigtigt, at du frigiver myntens aroma og smag ved at igangsætte maillard-reaktionen, som du kan gøre ved at rive mynten i stykker. Når du laver en større portion til dine gæster, kan du med fordel bruge en shaker til at frigive aromaen og smagen. Vil du byde gæsterne på et større udvalg af drinks, så har vi nogle drinkspakker, der gør det nemt at lave lækre drinks.