Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

4 cl

Vodka
2 clFriskpresset limesaft
10 clGinger beer
1Limebåd til pynt

Fremgangsmåde

Fyld en kobberkop eller et highball-glas med isterninger. Hæld vodka og friskpresset limejuice i glasset eller koppen, og fyld op med ginger beer. Pynt med en limebåd. 

VODKA

Moscow Mule

Moscow Mule er en simpel, men lækker cocktail, du nemt og hurtigt kan lave derhjemme. Den vodkabaserede drink indeholder ginger beer, som giver den et krydret kick, og lime, der tilføjer friskhed. Der er altså tale om en smagfuld cocktail, du nemt bliver forfalden til.

Umiddelbart skulle man tro, at Moscow Mule stammer fra Rusland, men nej. Faktisk er drinken så amerikansk, som den kan blive.

Cocktailen opstod ud af nød og tilfældighed i 1941, og historien om den lyder nærmest som starten på en vittighed. Den starter nemlig med tre mænd på en bar: en barejer, spiritusforhandler og forretningsmand.

I 1939 købte John G. Martin de amerikanske rettigheder til vodkamærket Smirnoff. Han havde imidlertid det problem, at ingen amerikanere brød sig om at drikke russisk vodka. De holdt sig til whisky og gin.

Hans kammerat – ejeren af baren Cock ’n’ Bull i Hollywood – havde et lignende problem. Han havde en masse ginger beer, han ikke kunne komme af med, fordi forbrugerne foretrak ginger ale.

Sidst, men ikke mindst, var der en amerikansk forretningsmand, der havde en masse kobberkopper, han ikke kunne sælge.  

En aften i 1941 var de tre mænd til stede på Cock ’n’ Bull, hvor de luftede deres frustrationer over ikke at kunne afsætte deres produkter. Det gav dem en lys idé, og de kreerede en drink med vodka, ginger beer og frisk limejuice serveret i en kobberkop. Bum, Moscow Mule var født.

Efterfølgende sørgede John G. Martin for at markedsføre drinken, og den endte med at tage ikke blot USA, men hele verden med storm.

Russisk vodka med et kick

Moscow i Moscow Mule afslører, at vi har at gøre med en drink baseret på russisk vodka. Mule betyder muldyr, og den del af navnet har drinken fået, fordi den har et krydret kick grundet indholdet af ginger beer.

Cocktailen er frisk i smagen og kan blandt andet nydes oven på et godt måltid mad. Den kraftige ingefærsmag gør, at drinken bør nydes alene.

Skal du imponere dine gæster, bør du naturligvis servere Moscow Mule i de klassiske kobberkopper. Har du ikke kopperne ved hånden, smager den heldigvis også fremragende i et klassisk highball-glas. Vores Moscow Mule-opskrift er lavet med isterninger, men du kan også sagtens bruge knust is. Det giver en lidt mildere cocktail.

Står det til skaberne af Moscow Mule-opskriften, skal du selvfølgelig bruge Smirnoff-vodka i drinken, men vi synes nu sagtens, du kan bruge en anden vodka. Vælg en vodka af høj kvalitet, og kombinér denne med en lækker, spicy ginger beer for det bedste resultat. Husk altid at bruge friskpresset limejuice, hvis du vil give din cocktail den bedst mulige smag.

Passer perfekt i en Moscow Mule

Wild Distillery

REN VODKA Apple

239 kr
- +
Fingers Crossed

Ginger Beer

20 kr
- +
Frugtskiver

Æble

45 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.