Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

5 cl.

God rom
2,5 cl.Limesaft
2 cl.Sukkersirup
4-9Mynteblade
2,5 cl.God champagne
 Isterninger

Fremgangsmåde

Tag rommen, limesaften, sukkersiruppen, et par af myntebladene og en smule is og smid det i en shaker. Ryst godt og sigt (finestrain) så direkte ned i et cocktailglas. Herefter tilsætter du champagne og pynter med de sidste mynteblade og eventuelt en skive lime. 

 

Opskrift på sukkersirup

Lige dele vand og sukker varmes op i en gryde. Bring i kog under omrøring, og lad det koge ind til den konsistens, du ønsker. Lad siruppen køle af, før du bruger den. 

ROM

Old Cuban

På trods af navnet Old Cuban er det en drink af lidt yngre dato, men den har ikke brugt lang tid på at tage drinksverdenen med storm. Selvom Old Cuban er forholdsvis ny, så trækker den rødder tilbage fra ældre tider på Cuba, hvor man ofte brugte sirup i sin rombaserede drink.

Det er faktisk den store legende inden for bartenderbranchen Audrey Sanders, der i 2001 opfandt den geniale Old Cuban. Hun arbejdede på det tidspunkt for Beacon – en restaurant i USA. Der er tydelige indikationer på inspiration fra gamle cubanske drikketraditioner (deraf navnet Old Cuban), og hovedingrediensen er da også rom. Der er dog også hentet inspiration fra Mojitoen. En af de helt store klassikere, når det handler om drinks.  

Før amerikanerne kom til Cuba omkring år 1900 under den cubanske uafhængighedskrig mod Spanien, brugte man ofte sødemidler som eksempelvis sirup til de rombaserede drinks på øen. Det gjorde man i stor stil, indtil amerikanerne gjorde cubanerne bekendte med Coca-Cola. Herfra spredte Cuba Libre-drinken sig som en steppebrand. Men der er altså noget rigtigt over, at drinken Old Cuban har fået det navn, den har. Den traditionelle Old Cuban, som Audrey Sanders opfandt, benytter sig nemlig både af cubansk rom fra Havana Club og så den omtalte sukkersirup.

Der er dog tilføjet nogle elementer, som man nok sjældent forbinder med Cuba. Fx bliver drinken toppet af med Champagne fra Perrier Jouët. Det skal selvfølgelig nævnes, at du godt kan bruge andre typer rom og champagne end lige de to, der her er nævnt. Havana Club og Perrier Jouët er blot de to produkter, som Sanders brugte originalt.

Old Cuban blev hurtigt meget populær, og den er allerede blevet optaget i IBA (International Bartenders Association), som er den forening, der bestemmer, hvilke drinks der skal konkurreres i til verdensmesterskaberne i bartending. Det er altså helt klart en drink, der er kommet for at blive. Og det er også en drink, der måske udstråler lidt ekstra eksklusivitet til din fest.

Når du skal blande drinks til dit selskab, så kan det ofte ende med de samme slags drinks. Ofte vil du ty til Cuba Libre i stedet for Old Cuban, fordi det simpelthen er hurtigere og nemmere. Men med en Old Cuban kan du virkelig sparke gang i den fine fest. Det tager lidt længere tid, og du har brug for en god shaker til formålet. Men så snart du har en god shaker og de rigtige ingredienser, så kan du altså imponere stort med denne skønne og forfriskende drink. Den er måske ikke helt oplagt som velkomstdrink, men er til gengæld skøn at nyde på alle andre tidspunkter.

Med en god rom og en god champagne kommer du rigtig langt. Nogle vælger også at pynte drinken med en frisk urt som fx mynte, og lidt syre fra en lime eller anden garnish er også en rigtig god idé. Laver du en Old Cuban til dine venner, så er denne drink garanteret at blive et samtaleemne resten af aftenen. Den smager nemlig vidunderligt, og så er den samtidig en pryd for øjet. Så har du et smukt cocktailglas at servere den i, så kan du godt komme i gang med denne fantastiske drink.

Passer perfekt i en Old Cuban

Skotlander

Great Dane Rum (Barrel Aged)

300 kr
- +
Trolden

The Stokers Rum #3

495 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.