Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

5 cl.

Bourbon
½ tsk.Angostura Bitters
2 tsk.Rørsukker
1 stk.Revet appelsinskræl
 Isterninger

Fremgangsmetode

Hæld ingredienserne i et klassisk whiskyglas med isterninger, og rør rundt, til sukkeret er opløst. Slut af med revet appelsinskræl – og så kan du skåle med dine gæster på ”The Old Fashioned Way”.

WHISKY

Old Fashioned

Old Fashioned stammer fra en tid, før bartendere udviklede moderne teknikker og opskrifter i slutningen af 1900-tallet. Drinken fik sit navn i 1880’erne og blev mere raffineret med tiden. Vil du smage den fantastiske drink, får du her både opskrift og fremgangsmetode.

En forening for gentlemen hævder, at drinken blev opfundet i 1881 i Louisville, Kentucky. Drinken blev opfundet for at hædre James E. Pepper, der var en tredjegenerations mester i at fremstille amerikansk whisky og bourbon. Det er passende, at drinken blev opfundet for at hædre de amerikanske traditioner for bourbon, da den netop laves på bourbon. En Old Fashioned-opskrift starter altid med en god whisky, og vi har et fremragende udvalg af whisky og bourbon fra danske producenter, der har vundet priser for deres udsøgte likør.

Old Fashioned er med på International Bartender Associations liste over officielle cocktails, eftersom den har en vigtig plads i historien for bartendere. Drinken er på mange måder en forløber til de drinks, som efterfølgende blev skabt. Navnet udtrykker den gammeldags måde at gøre tingene på, og derfor er navnet så utroligt passende. En Old Fashioned kendes i dag måske bedst for Donald Drapers hang til drinken i den verdensberømte og prisvindende serie Mad Men.

Old Fashioned er en gentlemen’s drink, og du kan servere den for dine gæster, når I har brug for at varme jer i stuen. Drinken byder på en rig smagsoplevelse, og den har en mørk guldfarve. Smagen har en god vekselvirkning mellem det søde og det sure – og det forfører ganen. 

Drinken kan serveres med forskellige former for garnish. Old Fashioned er en alsidig drink, der udgør en god bund for mange varianter. Tilsæt et stykke tørret frugt, og prøv drinken med forskellige slags bourbon for at opleve, hvad den traditionsrige drink kan byde på.

Vil du opleve, hvordan drinks smagte, før bartendere gjorde det til et håndværk at lave ekstraordinære drinks? Så er denne drink lige noget for dig – og på trods af sin alder er den ikke nogen dårlig drink. Sommetider bliver ting bedre med alderen, og det er tilfældet med den enkelthed og charme, som denne drink byder på.

Mange moderne drinks kræver masser af udstyr og teknikker, men eftersom Old Fashioned blev opfundet før udviklingen af de moderne teknikker, er drinken let at lave, og den kræver ikke meget. Det gør den til en drink, der er fantastisk at kunne hive ud af ærmet, når du vil imponere gæsterne med en lækker forfriskning.

En Old Fashioned-opskrift bliver traditionelt set forbundet med blandingen af bourbon, sukker, Angostura Bitters og vand. Den moderne udgave bruger ikke vand, og der tilsættes ofte citronskræl i glasset. Det vigtigste, du skal bruge, er en god whisky eller bourbon til at lægge ud med.

Passer perfekt i en Old Fashioned

Knaplund

Atlantic Aged Straight Bourbon

499 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.