Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

4 cl.

Tequila
Til glasset er fyldtFriskpresset juice fra en halv lime
Til glasset er fyldtGrapesodavand
 Salt til saltkant

Fremgangsmåde

Lav en saltkant på et highball-glas ved at komme en smule limejuice på kanten og derefter dyppe glasset i salt. Fyld glasset med isterninger, og kom tequila og friskpresset limejuice i. Fyld glasset op med grapesodavand. 

TEQUILA

Paloma-drink

La Paloma – eller blot Paloma – er mexicanernes foretrukne tequilacocktail. Og med god grund. Den smukke drink byder på velbalancerede smagsnuancer og giver dig både sødme, salt og syre. Servér drinken til alle former for mexicanskinspireret mad, eller nyd den for sig i godt selskab. Måske med en sombrero på.

Troede du, at Margaritaen var mexicanernes foretrukne drink? Eller måske en Tequila Sunrise? Så kan du godt tro om igen. På førstepladsen i tequilaens hjemland ligger nemlig La Paloma.

Som med så mange andre populære cocktails er det svært at blive klog på, hvem der egentlig står bag den smukke, lyserøde drink. Et godt bud er imidlertid, at den blev opfundet af Don Javier Delgado Corona, som er lidt af en legende inden for mexicansk cocktailkultur. Han spillede en betydelig rolle i udviklingen og udbredelsen af diverse tequilacocktails – herunder La Paloma.

La Paloma betyder ”duen” og henviser højst sandsynlig til den spanske sang af samme navn, som er særdeles populær i Mexico.

Uanset hvor navnet stammer fra, og hvem der kan tage æren for Paloma-drinken, smager den himmelsk. Den kombinerer mange forskellige smagsnuancer og giver dig en velbalanceret, interessant cocktail, der tilmed er nem at lave.

Variationer af Paloma-opskriften

Bestiller du en Paloma-drink på en fancy cocktailbar, får du sandsynligvis en overdådig kreation med alt lige fra agavesirup til alverdens former for friskpresset citrus, grapefrugtbitter og passionsfrugt. Der er ingen tvivl om, at sådan en drink smager herligt, men i virkeligheden behøver en Paloma-drink ikke være kompliceret. Faktisk kan den laves i en simpel udgave, der blot indeholder tequila og grapesodavand som mixer. That’s it.

En almindelig Paloma-opskrift indeholder lidt flere ingredienser, nemlig salt og friskpresset limejuice. Dog er vi stadig på et niveau, hvor langt de fleste kan være med, og du kan derfor snildt bikse en Paloma-drink sammen hjemme i køkkenet.

Er du lidt af en cocktail-connaisseur, skal det naturligvis stå dig frit for at eksperimentere med din Paloma-opskrift. Det kan være, du har lyst til at skifte grapesodavanden ud med danskvand og friskpresset grapejuice – eventuelt kombineret med lidt friskpresset limejuice og/eller friskpresset appelsinsaft.

Det kan også være, at du vil gøre barerne kunsten efter og bruge agavesirup i cocktailen. Det er typisk i de varianter, hvor grapesodavanden er skiftet ud med friskpresset grapejuice og danskvand, og hvor man derfor gerne vil give drinken lidt sødme.

Vores Paloma-opskrift har en saltkant på glasset som den eneste garnish. Du skal imidlertid være velkommen til at pynte drinken med en limebåd, en skive grape eller måske en halv passionsfrugt, som du ofte blive mødt af på cocktailbarer rundt om i verden.

Kort sagt: En Paloma-drink kan tilpasses ethvert ambitionsniveau, og der er rig mulighed for at eksperimentere og tilpasse drinken til dine smagsløg.

 

Passer perfekt i en Paloma

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.