Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

2 dl.

Te (fx sort te fra Earl Grey eller natte fra Pukka)
1 dl.Mørk rom
1Citron til friskpresset citronsaft
1 skiveIngefær
1Kanelstang eller stjerneanis
2 spsk.Honning
1 skiveAppelsin

Fremgangsmåde

Rom, citronsaft og honning blandes sammen. Rør godt i det. Kom alle ingredienserne undtagen teen i et krus. Lav din te og lad den trække og hæld den over de andre ingredienser. 

ROM

Romtoddy

Er du klar til en introduktion til en rigtig vintercocktail? For det er nemlig lige, hvad en Romtoddy er. En af de bedste varme drinks der findes. Den kan slå ethvert symptom på snue ihjel på ingen tid, og så smager den superskønt. Lær at lave din Romtoddy her.

Der findes mange forskellige udgaver af denne herlige drink. Der er ikke én opskrift, der som sådan er den ’rigtige’. Nedenfor i valg af ingredienser og fremgangsmåde giver vi vores bud på en fremragende Romtoddy.

Romtoddyen er faktisk en udvikling af en gammel sømandsdrik som kaldtes Grog. Her er vi helt tilbage omkring 1740. Grog blev ifølge myten opfundet af den engelske admiral Edward Vernon. Når sømændene havde været på De Vestindiske Øer, så gik turen jo på et tidspunkt hjemad igen. Og når man lige har været på De Vestindiske Øer, så skal man lige vænne sig til at komme hjem til de noget køligere himmelstrøg igen. 

Sømændene på skibene modarbejdede kulden ved at drikke ren Rom. Og det kunne godt gå en smule (læs; meget) voldsomt for sig. Nogle blev så berusede, at de ikke kunne bidrage til arbejdet på skibet. Andre endnu kom decideret i håndgemæng med hinanden. Admiral Edward Vernon beordrede derfor, at Rommen skulle fortyndes med varmt vand. Simpelthen for at undgå den voldsomme beruselse. På denne måde blev den varme drik opfundet, og den blev dengang døb Grog. Det er denne drik, som Romtoddyen udspringer fra. Hvornår Romtoddyen fik sit nuværende navn, melder historien ikke noget om. 

Som sagt, så findes Romtoddy i et utal af varianter og med mange bud på spændende ingredienser. Hvilket sødestof skal der fx i? Nogle mennesker bruger sukkersirup, mens andre hælder mere til ren sukker. I vores bud er der derimod honning. Honning giver en lidt mere interessant fornemmelse i ganen, og det kan endda være med til at rense svælget, hvis man føler, man er ved at blive syg.

Der er også uenigheder om, hvilken garnish der skal bruges til en Romtoddy, eller om der overhovedet skal bruges noget. En skive appelsin er dog et ret godt bud på en lille garnish til den varme vinterdrink. Det er også emne for debat, om man skal bruge en lys eller en mørk rom. Vi anbefaler som udgangspunkt mørk rom, men uanset hvad du sværger mest til, så køb en rom af god kvalitet. Der er nemlig ingen tvivl om, at man kan smage forskellen.

En Romtoddy er vinterens bedste cocktail. Men du kan også sagtens nyde den enhver anden aften, og især hvis du er ved at blive syg, kan den være en gamechanger. Der er nemlig mange sunde ting i en Romtoddy, som kan gøre noget godt for dit helbred. Og så kan den sagtens nydes til et stykke mørk chokolade eller lidt salt lakrids. Og selvom mange mener, at den bedste varme drink er en Irish Coffee, så kunne det jo tænkes, at du ville blive overbevist om, at Romtoddyen kan noget ekstra. Det handler selvfølgelig om smag og behag, og det er svært at sammenligne de to drinks med hinanden, da de er meget forskellige. Men du kan sagtens nyde en Romtoddy frem for en Irish Coffee på de sene aftentimer.

Passer perfekt i en Romtoddy

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.