Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

3 cl

Skotsk whisky
3 cl.Drambuie

Fremgangsmåde

Fyld et rocks-glas med isterninger, og hæld whisky og Drambuie i glasset. Servér uden garnish.

WHISKY

Rusty Nail

Rusty Nail er en simpel cocktail, men lad dig ikke narre af det. Den var nemlig god nok til at blive Frank Sinatras og resten af The Rat Packs foretrukne valg. Drinken indeholder kun to ingredienser. Så uanset erfaringsniveau er du home safe med vores Rusty Nail-opskrift, som du finder længere nede på siden.

Rusty Nail blev serveret første gang til en British Industries Fair i New York i 1937, men var ikke særlig populær. Faktisk forsvandt cocktailen næsten fra jordens overflade i cirka et årti, indtil den i 1950’erne på mystisk vis dukkede op igen og gjorde et imponerende comeback.

Rusty Nail blev en af de mest populære cocktails i USA og bevarede sin popularitet i flere årtier. I 60’erne var Rusty Nail sågar go-to-drinken hos The Rat Pack, som bestod af ingen ringere end Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Joey Bishop og Peter Lawford. Vil du drikke som en amerikansk legende, er det altså en Rusty Nail, du skal have fat i.

Rusty Nail-opskriften består af lige dele Drambuie og whisky. Det er altså en hidsig cocktail helt uden mixer, som du nemt kan lave derhjemme.

Drambuie er en skotsk whiskylikør baseret på maltwhisky, lynghonning og en hemmelig blanding af urter og krydderier. Den stammer fra 1745, hvor Prince Charles Edward Stuart af Skotland fik den kongelige apoteker til at fremstille drikken. Hver dag indtog prinsen nogle dråber Drambuie for at opnå øget styrke og vitalitet, og faktisk betyder navnet Drambuie ”drikken, der tilfredsstiller”. Og det gør den i den grad.

Kombinationen af skotsk whisky og Drambuie giver en kraftig, dyb cocktail med søde, krydrede smagsnuancer og et tvist af urter. Lige til at styrke sig på.

Brugte man rustne søm til en Rusty Nail?

Da Rusty Nail-opskriften så dagens lys i 1937 til British Industries Fair, gik den under navnet B.I.F. Senere er den blevet kaldt mange andre ting, men i dag er der bred enighed om navnet Rusty Nail.

Der er flere gode bud på, hvor navnet stammer fra. En af historierne går på, at bartenderne i New York typisk benyttede rustne søm til at blande cocktailen. Et andet bud er, at navnet henviser til kasserne med Drambuie, der blev smuglet ind i New York under forbudstiden. Trækasserne blev smidt i Hudson-floden og East River og var angiveligt lukket med rustne søm.

En sidste udlægning er, at navnet henviser til den farve, drinken har. Den version er ikke lige så sjov som de andre, selvom den er plausibel. Skal du underholde med en røverhistorie, imens du og dine gæster nyder en Rusty Nail, vil vi derfor anbefale, at du går med en af de to førstnævnte.

Servér din Rusty Nail oven på et godt måltid mad, eller nyd den alene. Måske med en Sinatra-sang i baggrunden.

Passer perfekt i en Rusty Nail

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.