Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

3 dl.

Mørk rom
1 flaskeSpansk rødvin
2Appelsiner
1Grønt æble
1Lime
1Citron
½ dl.Honning
1Kanelstang

Fremgangsmåde

Skær din frugt ud i passende stykker: citrusfrugter i skiver, æbler i tern, vindruer og jordbær i halve. Kom frugterne i en kande eller bowle, og tilsæt herefter rom, kanel og honning. Sæt blandingen i køleskabet, så smagen fra frugterne bliver trukket ud. Lad gerne blandingen trække i 2-4 timer, og brug herefter eventuelt en muddler til at mose frugterne for yderligere smag. Tilsæt rød- eller hvidvin og masser af isterninger. Smag til med honning og eventuelt lidt ekstra rom, og server. 

RØDVIN

Sangria

Sangria er ikke så meget en cocktail, som det er et koncept, der grundlæggende går ud på at blande vin og forskellige former for frugt. Drikken stammer fra før vores tidsregning, men er fortsat populær den dag i dag og er et oplagt valg, hvis du skal servere drinks for mange gæster samtidig.

Så længe der har eksisteret vin, har der eksisteret variationer af Sangria. Det har nemlig alle dage været populært at blande rødvin med blandt andet citrusfrugt, sukker og diverse krydderier, og det er derfor heller ikke muligt at sige nøjagtigt, hvornår Sangria-opskrifterne opstod. Dog ved man nogenlunde præcist, at man i Romerriget begyndte at kalde punches med vin og frugt for Sangria omkring 200 år f.Kr.

I 1700- og 1800-tallet drak man Sangria i både England og Frankrig, og faktisk var Sangria den foretrukne drik hos heltinderne i Jane Austens populære romaner. I 1964 nåede Sangria til USA, hvor den blev serveret til World’s Fair i New York.

Som du nok kan se, har Sangria altså en ualmindeligt lang historie, men trods over 2.000 år på bagen er det fortsat en af de foretrukne sommerdrinks den dag i dag.

Sangria laves i bowler eller kander, hvorfor drinken nemt kan serveres for mange mennesker ad gangen. Den er perfekt til sommerens og efterårets fester og fungerer blandt andet godt som velkomstdrink. Igennem tiden har den også været et populært valg til picnicer, så skal du på skovtur, kan du overveje at tage Sangria med i tasken.

De forskellige variationsmuligheder med Sangria

Som vi allerede har været inde på, er Sangria ikke én bestemt cocktail, men konceptet, hvor man blander vin med frugt og/eller krydderier. Derfor er der også gode muligheder for at tilpasse drikken din specifikke smag.

Som regel er rødvin basisingrediensen i en Sangria-opskrift, men du kan også sagtens lave drikken på hvidvin eller ligefrem mousserende vin. Nogen topper drinken med en mixer såsom ginger ale eller danskvand, når den er hældt op i glassene.

Traditionelt benytter man gerne citrusfrugt i Sangria, men igen er der mulighed for at eksperimentere. Du kan således også benytte blandt andet æble, pære, fersken, kiwi og diverse former for bær i din Sangria-opskrift – ja, faktisk er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser.

For at tilføje sødme til drikken kommer man lidt honning, sirup eller rørsukker i Sangriaen. Mængden kan justeres alt efter smag og behag. Desuden er der mange, der ynder at komme stjerneanis, ingefær eller kanelstænger i en Sangria-opskrift. Det giver en dejlig, let krydret smag.

Sidst, men ikke mindst, er der mange, der kommer ekstra alkohol i blandingen. Det kan være alt lige fra portvin til rom og diverse former for likør.

Nedenfor får du to bud på Sangria-opskrifter, men husk, at det står dig frit for at skifte ingredienser ud og at op- og nedjustere, som det giver mening for dig. Har du for eksempel ingen honning, kan du blot bruge sukkersirup eller rørsukker i stedet.

Opskrifterne er til cirka seks glas Sangria.

Passer perfekt i Sangria

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.