Med en Sidecar Cocktail får du en drink baseret på cognac, som er en af de mindre søde alkoholtyper, man kan bruge til cocktails. Her får du rigtig meget kornsmag, og hvis du finder en cognac af lidt bedre kvalitet, får du også smagen af træ og bark fra de fade, som alkoholen har ligget på. Den blandes med en del sødme fra henholdsvis Cointreau og sirup, og så kan du balancere det hele med et skvæt citronsaft. Dette er altså virkelig en drink for dig, som går meget op i at balancere smage og finde den helt rigtige nuance, hvor man får lidt fra alle verdener.
Sidecar Cocktail er efterhånden blevet en ældre sag. Den kan spores helt tilbage til for omkring 100 år siden, hvor den blev skænket i London. Navnet Sidecar kommer ifølge sagnet fra en amerikansk kaptajn, der var kommet til Europa efter Første Verdenskrig. Når han gik til den med drinksene, havde han for vane at komme hjem på en ’sidecar’. Siden da blev drinken populær i alle større europæiske byer, og den har endda stået højt på listen hos mange interessante europæere og verdensmænd.
På de fineste hoteller i London og Paris kunne man altid nyde en skøn Sidecar Cocktail, og en af de største forfattere gennem tiden Ernest Hemingway var stor fan af netop denne drink. Måske siger det ikke det store, at lige netop Hemingway var fan, da han var fan af stort set alle alkoholiske drikke – for eksempel også af god Gin og Tonic eller en Negroni – men det tager ikke noget fra historiens vingesus. Det, du skal vide, er, at en Sidecar Cocktail har været en ret eksklusiv drink. Og det kan den faktisk stadig være, hvis du laver den korrekt.
En Sidecar er ikke nogen super kompleks drink at lave, men de smage, der er til stede, signalerer i sig selv, at du er lidt ’fin på den’. Det handler selvfølgelig også om, hvilken cognac du vælger at benytte dig af. Og så kan du selvfølgelig også gøre en forskel, hvis du vælger at lave din egen sukkersirup i stedet for at købe et færdigt produkt. Hvis du gerne vil lave din egen sukkersirup, kan du finde opskriften lidt længere nede på siden.
En Sidecar Cocktail indeholder så mange stærke smage, at den ikke gør sig specielt godt som aperitif eller velkomstdrink. Det er den simpelthen for kompleks til. Denne drink skal nydes efter maden, hvor smagsløgene allerede er blevet stimulerede og er fyldt med åbenhed over for nye indtryk. Som velkomstdrink er den næsten for voldsom, og den kan komme til at sidde i munden og især være til skade for en fin og mild forret, hvor smagsnuancerne kræver en helt frisk gane.
Til gengæld er det en drink, der i den grad kan feje benene væk under selv de tungeste og mest fuldvoksne mand med sine store smage. Der er stor bitterhed, masser af sødme og delikat syre til stede. En Sidecar Cocktail fylder hele munden – på den gode måde.