Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

1 stænk

Angostura Bitters
1 stænkGrenadine
0,5 cl.Cointreau
1 cl.Cherry Heering
1 cl.Friskpresset limejuice
2 cl.Gin
8 cl.Ananasjuice
1Kirsebær og en skive ananas til pynt

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en shaker med is, og ryst godt. Si til et highball-glas eller et vaskeægte sling-glas med stilk fyldt med isterninger. Brug et kirsebær og en skive ananas som garnish, og servér. 

GIN

Singapore Sling

Singapore Sling er en frugtig cocktail med en flot rød farve. Den har over 100 år på bagen og en spændende historie, der blandt andet handler om britiske plantageejere og kvinder, der ikke måtte drikke alkohol. Bliv klogere på dét, og find den perfekte Singapore Sling-opskrift her på siden.

I 1915 var Singapore en britisk koloni. Modsat i dag, hvor det meste af Singapore er dækket af beton og bygninger, var der dengang masser af plantager, hvor der blandt andet blev dyrket ananas og muskatnød.

Efter en endt arbejdsdag yndede plantageejerne at mødes i baren på Raffles Hotel til drinks. Raffles Hotel blev således det helt store samlingspunkt blandt det finere borgerskab og tiltrak mange store personligheder. Blandt andet besøgte ingen ringere end Dronning Elizabeth II hotellet.

Kvinder – både royale og ikke-royale af slagsen – var altså velkomne på hotellet, men de måtte ikke drikke alkohol. Det var ganske enkelt ikke socialt accepteret, at kvinder drak alkohol i offentligheden, så det måtte de overlade til mændene. Selv drak kvinderne te og juice – indtil Singapore Sling blev opfundet.

En bartender på Raffles Hotel fik nemlig den lyse idé at kreere en drink, der til forveksling lignede en uskyldig juice, men i virkeligheden indeholdt både gin og likør. Drinken blev – forståeligt nok – hurtigt et hit og er det stadig den dag i dag.

I dag anses Singapore Sling for Singapores nationaldrink, og får du muligheden, må du ikke snyde dig selv for en original Singapore Sling på Raffles Hotel. Skal du ikke til Singapore inden for den nærmeste fremtid, kan du imidlertid også snildt lave cocktailen derhjemme – følg blot vores Singapore Sling-opskrift, som du finder lidt længere nede på siden.

Singapore Sling er garant for en god aften 

Singapore Sling ser harmløs ud, og smagsmæssigt er vi også i den sødere ende af spektret grundet cocktailens indhold af ananasjuice og grenadine. Du må dog ikke lade dig narre af den umiddelbart uskyldige cocktail, for den slår hårdt. Foruden de forskellige mixere indeholder cocktailen nemlig både gin og to forskellige slags likør. Sipper du en sling eller to, kan du altså være sikker på, at stemningen er sat.

Den frugtige cocktail indeholder en del forskellige ingredienser, men faktisk er den nem at lave. Ingredienserne skal blot shakes godt sammen, og så er drinken klar til servering. Bliv derfor ikke skræmt af den halvlange ingrediensliste. Husk desuden, at det altid er tilladt at improvisere, hvis der for eksempel er en enkelt ingrediens, du ikke har ved hånden.

Singapore Sling er perfekt at servere på en festlig aften i godt selskab. Den søde, smagfulde drink gør sig ikke specielt godt i kombination med mad, så drik den hellere for sig, så du virkelig kan nyde dens mange interessante smagsnuancer.

Traditionelt anvender man en klassisk dry gin til Singapore Sling, men du kan naturligvis også eksperimentere med andre typer gin.

Passer perfekt i en Singapore Sling

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.