Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

4 cl.

Pisang Ambon
2 cl.Vodka
8-10 cl.Kakaomælk

Fremgangsmetode

Fyld et highball-glas med isterninger. Hæld Pisang Ambon og vodka i glasset, og fyld det herefter op med kakaomælk. Rør let rundt med et sugerør, og servér. 

PISANG AMBON

Skumbanan-drink

Efter at være blevet serveret til utallige privatfester i årenes løb har Skumbanan-drinken desværre fået et lidt blakket ry. Gør du noget ud af den, kan den imidlertid smage akkurat lige så herligt som de chokoladedækkede skumbananer fra Carletti, som drinken er opkaldt efter. Få vores Skumbanan-opskrift her på siden.

Skumbanan smager af… Ja, skumbananer. Derfor er det også en særdeles tilforladelig drink, som langt de fleste kan lide. Drinken kan desuden nemt og hurtigt bikses sammen, og samtidig består den af simple ingredienser, du let kan få fat i. Derfor er Skumbanan-drinken også et godt valg, hvis du i sidste øjeblik mangler en drink at servere for dine gæster.

Drinkens søde smag gør, at den kan blive lidt tung at drikke i længden. Medmindre dine gæster er mere end almindeligt glade for søde sager, kan det således være fornuftigt også at have andet at servere for dem. Netop grundet den søde smag kan en god Skumbanan-drink fungere som substitut for desserten efter maden. Den kan naturligvis også nydes for sig på en aften i godt selskab.

Sådan laver du en lækker Skumbanan-drink

Som nævnt har Skumbanan-drinken et lidt blakket ry, men gør du dig umage, kan den smage virkelig godt. Sørg blandt andet for at anvende en god kakaomælk til formålet – det gør en verden til forskel. Foruden kakaomælk indeholder en klassisk Skumbanan-drink Pisang Ambon, som er en bananlikør. I vores Skumbanan-opskrift finder du desuden vodka, som dels gør drinken stærkere og dels er med til at give den en mere raffineret smag. Vodkaen fremhæver de andre smage i cocktailen og giver den samtidig et lille kick.

Vælger du at følge vores Skumbanan-opskrift og inkludere vodka, så husk, at du skal vælge en ordentlig en af slagsen til formålet. En vodka i god kvalitet gør cocktailen bedre, hvorimod den billigste vodka fra supermarkedet blot bidrager med en sprittet, gennemtrængende smag, der risikerer at overdøve de andre ingredienser.

Vil du servere en rigtig god Skumbanan-drink for dine gæster, skal du desuden sørge for at anvende rigeligt med is – fyld gerne glasset helt op. Jo mere is, der er i et glas, des længere tid holder cocktailen sig kold, og det er altafgørende, når vi har at gøre med så sød en drink som Skumbanan. Samtidig forhindrer den store mængde is, at der kommer for meget kakaomælk i drinken, og at den derfor ender med blot at smage af kakaomælk.

Variationer af Skumbanan-opskriften

Ligesom Skumbanan kan laves som drinks, er der også mange, der laver Skumbanan-shots. Til dette formål anvender man typisk Pisang Ambon, kakaomælk, flødeskum og vaniljelikør. Sidstnævnte kan dog sagtens udelades – eller eventuelt erstattes med vodka.

Blandingsforholdene kan variere, men prøv for eksempel med to centiliter Pisang Ambon, to centiliter vaniljelikør, fire centiliter kakaomælk og en smule flødeskum. Det hele skal shakes godt i en shaker med isterninger og derefter sies til et stort shotglas. Skal du lave flere shots, kan du naturligvis passende shake dem på én gang.

Ligesom du skal shake Skumbanan-shots, kan du faktisk også overveje at shake dine Skumbanan-drinks. Derved giver du cocktailen ekstra fyldighed, ligesom den bliver lidt mere cremet og luftig i konsistensen. En Skumbanan-drink behøver ikke anden garnish end et sugerør, men vil du gøre noget særligt ud af den, kan du for eksempel drysse lidt kakaopulver på toppen. Du kan også dekorere den med en skumbanan fra Carletti som en sjov og smagfuld gimmick.

Passer perfekt i en Skumbanan-drink

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.