Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

6 cl.

Gin (helst old tom gin)
3 cl.Friskpresset citronsaft
1,5 cl.Sukkersirup (juste dog gerne afhængigt at gintype)
Til glasset er fyldtDanskvand
1Citronbåd til pynt
 Isterninger

Fremgangsmåde

Hæld gin, friskpresset citronsaft og sukkersirup i en shaker med is, og ryst godt. Si til et collins- eller highball-glas fyldt med isterninger, og top med danskvand. Brug en citronbåd som garnish.  

GIN

Tom Collins

Tom Collins er en simpel, velbalanceret gincocktail, som du nemt kan lave derhjemme. Der er rig mulighed for at tilpasse cocktailen din personlige smag, ligesom du kan eksperimentere med forskellige former for gin for at give den et unikt twist. Du finder vores Tom Collins-opskrift nederst på siden.

Tom Collins er en af de helt store cocktailklassikere. Den går rent hjem hver eneste gang, og er du på udkig efter en crowdpleaser, du kan imponere dine gæster med, er den derfor et godt valg.

Selvom der er tale om en simpel cocktail, byder Tom Collins på raffinerede smagsnuancer. Giv den masser af kærlighed, og sørg for at opnå den rette balance mellem alkohol, syre og sukker – så får du en cocktail, der virkelig tager kegler.

Skal det være helt rigtigt, skal en Tom Collins serveres i et collins-glas. Det vil sige et højt, smalt glas. Har du ikke sådan et glas ved hånden, kan du imidlertid også sagtens bruge et almindeligt highball-glas.  

John eller Tom Collins?

Der findes en hel familie af collins-cocktails. Fælles for dem alle er, at de består af en form for spiritus, friskpresset citronsaft, sukkersirup og danskvand som mixer. Spiritustypen afgør, hvad collins-drinken hedder til fornavn.

Tom Collins har udviklet sig over tid, men der er efterhånden bred enighed om, at en klassisk Tom Collins skal laves på old tom gin, som er en sødlig type gin. Anvender du i stedet en klassisk London dry gin, hedder din cocktail ikke længere en Tom Collins, men derimod en John Collins.

Heldigvis smager gincocktailen fantastisk, uanset hvad den hedder til fornavn. Du skal således endelig slå dig løs og eksperimentere med forskellige former for gin i din Tom Collins for at tilpasse den din personlige smag. Dog kan det være relevant at justere mængden af sukkersirup, afhængigt af hvor sød din gin er.

En cocktail baseret på en joke

Der er lidt forskellige bud på, hvor navnet ”Tom Collins” stammer fra, ligesom der er uenighed om, hvor og hvornår cocktailen blev opfundet. Både amerikanerne og briterne vil – forståeligt nok – gerne tage æren.

En af de bedste historier fandt sted i år 1874 i New Yorks barmiljø. Her var der efter sigende en gruppe venner, der fortalte fremmede på diverse barer, at en mand ved navn Tom Collins havde fornærmet dem. De fremmede marcherede herefter til den bar, vennerne havde fortalt, at den mystiske Tom Collins befandt sig på. De spurgte forgæves efter Tom Collins i baren, og efter lidt tid blev der således opfundet en drink, man kunne servere for alle dem, der ledte efter den fiktive figur.

Selvom historien er god, er en lidt mere plausibel udlægning, at drinken ganske enkelt blev opfundet af en bartender i London ved navn Tom Collins. Vi siger det dog ikke til nogen, hvis du vælger at fortælle den første version, næste gang du får dine venner på besøg til en Tom Collins.

Passer perfekt i en Tom Collins

ELG

No. 0

229 kr
- +
Herbie

Organic

239 kr
- +
Njord

Sun and Citrus

429 kr
- +
Frugtskiver

Citron

45 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.