Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

4 stænk

Angostura Bitter
2 stænkAbsint
1 cl.Overproof-rom
2 cl.Mørk røm
2 cl.Lys rom
1 cl.Grenadine
2 cl.Kanelsirup
2 cl.Friskpresset limejuice
2 cl.Grapefrugtjuice
 Myntekvist til pynt

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne (udover myntekvisten) i en cocktailshaker, og ryst godt. Si blandingen til et glas fyldt med knust is. Top med mere knust is, pynt med myntekvisten, og servér.  

ROM

Zombie-drink

Zombie er en af de mest populære tiki-cocktails overhovedet – altså én af de eksotiske cocktails, der får dig til at drømme om azurblåt vand og palmestrande. Men lad dig ikke narre af dens uskyldige smag: Drinken slår så hårdt, at dens ophavsmand efter sigende aldrig serverede mere end to per kunde.

Zombie-drinken blev opfundet i 1934 af den legendariske bartender Donn Beach, som du sikkert har hørt om, hvis du interesserer dig lidt mere end gennemsnitligt for cocktails. Han spillede nemlig en stor rolle i udbredelsen af de eksotiske tiki-cocktails og åbnede en række tiki-barer rundt omkring i USA.

Tiki-cocktails indeholder typisk rom og forskellige former for frugtjuice, og så smager de allerbedst, når de nydes på en hvid sandstrand. Eller ved poolen under en farverig parasol. Heldigvis smager en Zombie-drink også herligt, selvom du ikke sidder med fødderne i vandet, og her på siden får du vores Zombie-opskrift, så du kan lave cocktailen derhjemme til dine gæster.

Som nævnt serverede Beach efter sigende aldrig mere end to Zombie-drinks for en kunde grundet dens høje indhold af alkohol. Han mente, at mere end to kunne få dig til at ”walk like the walking dead.” Man skulle måske tro, at drinken fik sit navn ud fra netop den udtalelse, men nej. Rygtet siger, at Donn Beach i første omgang fandt på cocktailen, fordi en kunde med tømmermænd havde brug for hjælp til at klare sig gennem et forretningsmøde. Efterfølgende kom kunden tilbage og klagede til Beach, fordi drinken havde gjort ham til en zombie. Ikke desto mindre blev den særdeles populær – og er det stadig.

Variationer af Zombie-opskriften

Ved første øjekast kan Zombie-opskriften virke en smule overvældende. Den indeholder mange forskellige ingredienser, og det er ikke dem alle, du nødvendigvis har på lager. Husk dog, at det altid er tilladt at tilpasse opskriften, så den giver mening for dig og dit barskab. Har du for eksempel ikke overproof-rom – altså rom med en alkoholprocent over 57,15 – ved hånden, kan du i stedet anvende lidt mere af den mørke rom i din Zombie-drink.

Kanelsirup, som opskriften også indeholder, kan du nemt selv lave. Kog blot lige dele vand og sukker op i en gryde under omrøring, og tilsæt kanel, når sukkeret er opløst. Bruger du to deciliter vand og to deciliter sukker, bør du anvende tre kanelstænger. Lad dem simre i sukkerblandingen i cirka ti minutter, og lad herefter din sirup køle af. Alternativt kan du selvfølgelig også købe kanelsirup hos blandt andet vinhandlere og i velassorterede supermarkeder.

Donn Beach, som opfandt Zombie-drinken, ændrede selv løbende på opskriften, og i dag har mange forskellige bartendere deres egen måde at lave cocktailen på. Se derfor ikke vores Zombie-opskrift som mejslet i sten, men nærmere som en rettesnor. Mangler du visse ingredienser, kan du forsøge at skifte dem ud med noget lignende, og derudover står det dig naturligvis frit for at skrue op og ned for mængderne. Vil du gerne have en mindre intens drink, kan du blot anvende lidt mindre rom eller lidt mere juice. Du kan naturligvis også eksperimentere med typerne af frugtjuice, du bruger.

Som garnish anvender man som regel en kvist frisk mynte, men du kan også overveje en skive frisk eller tørret grapefrugt eller ananas – eller måske en lille cocktailparasol. Servér allerhelst cocktailen i et sjovt tiki-glas og alternativt i et highball-glas.

Passer perfekt i en Zombie-drink

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.