Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

6 cl.

Vodka
10 cl.Æblejuice
 Frisk eller tørret æble som pynt

Fremgangsmåde

Fyld et highball-glas med isterninger, og hæld vodka og æblejuice heri. Pynt med frisk eller tørret æble.

VODKA

Ævle Bævle

Ævle Bævle er noget nær den nemmeste cocktail i verden. Ikke desto mindre smager den herligt, og den er således et perfekt valg, hvis du søger en cocktail til din næste fest, du hurtigt kan diske op med. Her får du vores Ævle Bævle-opskrift, ligesom vi giver dig idéer til variationer af drinken.

Det vides ikke med sikkerhed, hvordan Ævle Bævle-opskriften er opstået. Et plausibelt bud er, at nogen har villet lave en Screwdriver – altså vodka/juice – men ikke har haft appelsinjuice til rådighed. Derfor har man i stedet brugt æblejuice, og vupti, så var Ævle Bævle født.

Da Ævle Bævle blot indeholder vodka og æblejuice, er det vigtigt, at begge dele er i god kvalitet. Vodka er kendt for sin runde, neutrale smag, men denne får du altså kun, hvis du vælger en ordentlig vodka. Bruger du den helt billige version, vil du med største sandsynlighed opleve, at den er sprittet og gennemtrængende i smagen. Gør derfor dig selv den tjeneste at investere i en ordentlig vodka, når du skal lave Ævle Bævle.

Ligesom vodkaen spiller en stor rolle for smagen, gør æblejuicen naturligvis også. Også her bør du gå efter en god en af slagsen. Brug allerhelst friskpresset æblejuice, hvis du har mulighed for det. Ellers bør du som minimum vælge en kvalitetsjuice – eller ligefrem en god æblemost.

Variationer af den klassiske Ævle Bævle

Ævle Bævle-opskriften er nem og ligetil, men som altid er der mulighed for at eksperimentere. Du kan for eksempel lege med at benytte forskellige former for vodka i din drink. Prøv blandt andet med en vaniljevodka for at give ekstra sødme og rundhed. Eller en vodka med æble eller citron.

Må din drink gerne blive ekstra sød og smagfuld? Så kan du lege med at benytte en smule marmelade i din Ævle Bævle. Kom en teskefuld marmelade lavet på for eksempel hyben, havtorn eller rabarber i et lavt rocks-glas sammen med vodkaen, og rør blandingen sammen. Tilsæt herefter godt med is, og top med æblejuice. Da glasset her er mindre end til en normal Ævle Bævle, skal der lidt mindre juice i – cirka 6 cl.

Vil du gøre noget særligt ud af serveringen af din Ævle Bævle, kan du som en sjov gimmick servere den i brikjuice-kartoner. Lav vodka-/æblejuiceblandingen, og hæld den i tomme brikjuice, som du herefter sætter i fryseren. De skal ikke fryse helt, men skal være iskolde, inden de serveres, ligesom der gerne må have dannet sig en smule is i beholderne.

En anden mulighed er at lave isterninger af din æblejuice eller æblemost, som du herefter bruger i drinken. På den måde udvandes din Ævle Bævle ikke.

Uanset hvordan du serverer din Ævle Bævle, er det afgørende, at den er iskold. En lunken blanding af juice og vodka er ikke ligefrem delikat. Brug derfor altid rigeligt med isterninger – enten af vand eller juice – eller sørg for, at den kommer lige fra fryseren.

Medmindre du serverer din Ævle Bævle i en brikjuicekarton, er der rig mulighed for at pynte den med forskellige ting og sager. Som regel benytter man nogle skiver frisk eller tørret æble til formålet, men har du for eksempel anvendt en vaniljevodka i drinken, kan du også overveje en vaniljestang som garnish.

Passer perfekt i en Ævle Bævle

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.