Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

10 cl.

Champagne, prosecco eller cava efter smag (skal være tør)
5 cl.Ferskenpuré
En smuleSukker
En smuleCitronsaft

Fremgangsmåde

Fersknerne skoldes hurtigt. Herefter trækkes skindet af, og kødet blendes med en smule sukker og citronsaft. Mængden af sukker og citron afhænger af fersknernes sødme – smag selv til undervejs. Et champagneglas fyldes ca. en tredjedel op med puré på ferskner, og herefter kommes boblevandet forsigtigt på. Drinken skal serveres med det samme, så boblerne ikke dør. 

CHAMPAGNE

Bellini

Til denne skønne drink er den mest afgørende faktor, hvilket produkt du vælger at bruge. Et stykke med boblevand og fersken lyder jo dejligt og forfriskende. Men kvaliteten af din Bellini afhænger i særdeleshed af, hvad du vælger af alkohol. Og så afhænger det selvfølgelig også af personlig smag.

Den verdenskendte bar Harry’s Bar var et sted, hvor ikke hvem som helst kom. Her var det nemlig ikke ualmindeligt, at man kunne finde Ernest Hemingway, Orson Welles og mange andre store personligheder (og alkoholnydere), der godt kunne lide at afprøve nye drinks og cocktails. 

De gamle myter siger, at denne drink kun var i sæson, når fersknerne var hvide i kødet. Det er selvfølgelig ikke noget, man kan regne med herhjemme, hvis man ønsker sig en skøn Bellini. Så lad være med at dyrke dette princip for meget. Brug i stedet en garnish – for eksempel i form af en skive fersken eller appelsin, som kan gøre underværker for både udseendet og for smagen. Men som skrevet afhænger drinken altså mest af, hvilken slags bobler du bruger. 

Når nu Bellini er en italiensk opfindelse, er det selvfølgelig mest autentisk at bruge en god prosecco. Men alt efter, hvad du er til, kan det også være en idé at variere opskriften en smule. Den opskrift, du kan se nedenfor, bygger på prosecco. Men du kan læse med her og blive klogere på, hvad du kan vælge i stedet for.

Den klassiske italienske prosecco har som regel noter af frugtig honningmelon og æbler. Hvis man drikker den rent, vil man opleve, at boblerne er lidt mere dovne, end hvis man får en champagne af forholdsvis god kvalitet. De dør så at sige hurtigere ud. Der er delte meninger om, hvorvidt det er et positivt eller negativt træk ved proseccoen. Den lagres ikke nær så længe på flaske som champagnen, og det kan måske godt gøre lidt ved livet i boblerne. Prosecco er til gengæld ofte noget billigere end ’ægte’ champagne. 

Cava er noget af det bedste boblevand, man kan få i Spanien. Cava er især blevet populær de sidste par årtier, fordi den er meget rund og let i smagen i forhold til nogle af de mere tørre og lidt tunge typer af champagne. Cava er for alle. Hvis du synes, at champagnen nogle gange kan blive en kende syrlig at have i munden, så er det klart cava, du skal bruge til din Bellini. Og sammenlignet med champagne er cava et billigt produkt – men absolut ikke noget ringe produkt. 

Selvom Bellini er en italiensk drink, så er det bare svært at komme uden om champagne, når nu boblevand fylder så meget i drinken. Hvis du er til det tørre, syrlige og ganevridende spark, så skal du kigge mod Frankrig. De gyldne bobler bliver i vor tid produceret af omkring 300 forskellige vinhuse, og det er altså bare svært at hamle op med den kvalitet, der bliver leveret der.

Champagne er i en anden liga, og prisen er derefter. Så selvom en Bellini ikke er specielt svært at lave, så skal du stadig overveje, hvad den skal laves med. Drinken består udelukkende af bobler og ferskenpuré. Der er altså intet, alkoholen kan gemme sig bag, som den kan ved nogle andre drinks som for eksempel en Mojito, hvor der både er sirup og mynte til stede.

Passer perfekt i en Bellini

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.