Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

4 cl.

Vodka
2 cl.Kahlúa eller anden kaffelikør

Fremgangsmåde

Fyld et rocks-glas med isterninger. Hæld vodka og Kahúla i glasset, og server uden sugerør.

VODKA

Black Russian

Black Russian er en simpel, men lækker cocktail, du nemt kan bikse sammen derhjemme. Den fungerer blandt andet glimrende som dessertcocktail og kan...

Black Russian er en simpel, men lækker cocktail, du nemt kan bikse sammen derhjemme. Den fungerer blandt andet glimrende som dessertcocktail og kan fint erstatte kaffen oven på et godt måltid mad. Her på siden finder du vores Black Russian-opskrift, ligesom du får historien bag den tilsyneladende russiske cocktail.

Black Russian indeholder blot to ingredienser: vodka og Kahlúa – eller en anden form for kaffelikør. Sandsynligvis er vodkaen grunden til, at drinken fik det russiskklingende navn, selvom den faktisk blev opfundet på en belgisk bar.

Den klassiske cocktails historie begynder på en bar i Bruxelles i slutningen af 1940’erne. Den amerikanske ambassadør i Luxembourg, Perle Mesta, var stamgæst på baren. Hun var efter sigende en festlig karakter, som gerne afholdt gilder for nogle af tidens mest prominente personligheder. Bartenderen på baren i Bruxelles, Gustave Tops, var tilsyneladende også fascineret af Mesta, for han besluttede at skabe en signaturcocktail til hende.

Måske var Perle Mesta særligt glad for kaffe, for bartenderen valgte at kombinere kaffelikør og vodka i en stærk, intens cocktail. Den fik navnet Black Russian, hvilket nok dels skyldes indholdet af vodka og dels kan have noget at gøre med det faktum, at Den kolde krig netop var startet.

Foruden Black Russian kender du sikkert dens mindre hidsige søster, White Russian, som ligeledes er en klassiker inden for drinks med vodka. Her har man tilføjet mælk til opskriften, hvorved cocktailen bliver blødere og mere fyldig. Denne version blev populær i midten af 1960’erne, men det vides ikke med sikkerhed, hvem der er ophavsmand.

Lav den perfekte Black Russian

En Black Russian indeholder ganske enkelt to dele vodka og én del Kahlúa eller anden kaffelikør. Der er imidlertid rig mulighed for at finjustere cocktailen til netop dine smagsløg. Skru for eksempel op for mængden af kaffelikør, hvis du gerne vil have endnu mere af denne smag.

Synes du, at drinken bliver for skarp i smagen, kan du overveje at komme en smule sukkersirup eller vanilje i. Derved blødes cocktailen en smule op. Du kan også pifte den op med lidt Baileys, hvis du er til dét. Kort sagt er der rig mulighed for at eksperimentere for at få cocktailen til at passe perfekt til din – og dine gæsters – smag.

Normalvis skal en Black Russian ”bygges”, hvilket vil sige, at du blot hælder de to ingredienser i et rocks-glas med isterninger. Du kan imidlertid også vælge at shake vodka og kaffelikør med is, inden blandingen hældes op. Når du shaker dine ingredienser, udvander du dem en smule, hvilket er med til at give drinken en mere afrundet smag. Samtidig er du sikker på, din cocktail er iskold, når du serverer den.

Vil du servere en virkelig god Black Russian, skal du sørge for at benytte kvalitetsingredienser til formålet. Når drinken hovedsageligt består af vodka, gør det selvsagt en verden til forskel, at du vælger en god en af slagsen. Samtidig skal du sørge for at bruge en ordentlig kaffelikør. Kahlúa fungerer glimrende, men der findes også andre muligheder.

Passer perfekt i en Black Russian

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.