Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

2 cl.

Bourbon eller rugwhisky
2 cl.Campari
2 cl.Sød vermouth
 Appelsinskal eller appelsinskive til pynt

Fremgangsmåde

Hæld alle ingredienserne i et rocks-glas fyldt med isterninger. Rør blandingen godt rundt med en barske, du kører langs indersiden af glassets kant. Pynt med appelsinskal eller en skive frisk appelsin. 

BOURBON

Boulevardier

Boulevardier er en intens, varmende cocktail bestående af lige dele Campari, sød vermouth og whisky. Den er perfekt at styrke sig på blandt andet på kolde efterårsaftener, ligesom den fungerer glimrende ovenpå et godt måltid mad. Find vores Boulevardier-opskrift her på siden, hvor du også kan læse cocktailens historie.

Under forbudstiden i USA – altså i 1920’erne – valgte en del amerikanere at ”flygte” til Europa. Det gjaldt blandt andet bartenderen Harry McElhone, som åbnede Harry’s New York Bar i Paris. I Paris befandt den amerikanske forfatter Erskine Gwynne sig også. Han var chefredaktør på en fransk udgave af tidsskriftet The New Yorker, som gik under navnet The Boulevardier.

Gwynne var stamgæst på Harry’s New York Bar, hvor han ofte drak – ja, du gættede det – Boulevardier. På det tidspunkt havde cocktailen endnu ikke fået sit navn, men den var allerede så småt begyndt at blive udbredt. Da Harry McElhone i 1927 skrev sin bog Barflies and Cocktails, blev Gwynnes signaturdrink nævnt, og her fik den officielt sit navn.

Drinken var godt nok ikke inkluderet i de cirka 300 officielle opskrifter, bogen indeholdt, men blev derimod nævnt lidt som en sidebemærkning i en fortælling om stamgæsten Gwynne. Ikke desto mindre vandt den indpas og er fortsat populær den dag i dag – cirka 100 år senere.

Vil du en tur til Paris i 1920’erne, skal du blot lave dig en Boulevardier. Servér den for dine gæster efter en god middag, eller forkæl dig selv med en Boulevardier efter en lang arbejdsdag. Dens varme og intensitet gør den perfekt at sippe på en kold efterårs- eller vinteraften med et tæppe om benene og en god bog i hånden. Allerhelst foran en pejs.

Boulevardier – en Negroni uden gin

Ringer det en klokke hos dig, når vi skriver, at en Boulevardier består af lige dele Campari, whisky og sød vermouth? Så er det sandsynligvis fordi, den sender tankerne mod en anden klassisk cocktail ved navn Negroni. Forskellen på de to er ganske enkelt, at der er gin i en Negroni, mens der er whisky i en Boulevardier. Whiskyen er med til at give drinken varme og fyldighed, hvor Negronien er mere frisk i smagen.

Netop fordi Boulevardier blot består af lige dele af de tre ingredienser, er den særdeles nem at kreere derhjemme. Vores Boulevardier-opskrift består af to centiliter af hver ingrediens, men sådan behøver du ikke nødvendigvis at lave den. Så længe der er styr på blandingsforholdet, er du på rette vej, hvis du vil lave en klassisk Boulevardier.

Som altid er der desuden mulighed for at tilpasse din cocktail din smag. Skru derfor gerne op og ned for de tre ingredienser, som det passer dine smagsløg. Mange bartendere ynder faktisk at bruge en smule mere whisky og en smule mindre Campari i cocktailen, så prøv dig endelig frem, indtil du finder din favoritblanding.

Oprindeligt anvender man rugwhisky eller Bourbon i en Boulevardier – altså amerikansk whisky. Du kan imidlertid også snildt anvende andre former for whisky i drinken, hvis du foretrækker det. Valget af whisky har stor indflydelse på cocktailens smag, så eksperimentér gerne med forskellige typer whisky for at finde din favoritkombination.

Som regel pynter man en Boulevardier med appelsinskal eller en appelsinskive. Du kan dog også bruge enten frisk eller tørret citron som garnish.

Passer perfekt i en Boulevardier

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.