Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

2 cl

Vodka
2 cl.Ferskenlikør (eller ferskensnaps)
5 cl.Tranebærjuice
5 cl.Appelsinjuice

Fremgangsmåde

Fyld et highball-glas med isterninger. Hæld alle ingredienserne heri, og servér. 

VODKA

Sex on the Beach

Sex on the Beach er en indbydende og sommerlig cocktail. Den er let drikkelig og egner sig perfekt til privatfesten. Cocktailen havde sin storhedstid i 1990’erne, men vi mener nu stadig, den holder i dag. Find den perfekte Sex on the Beach-opskrift her på siden.

Sex on the Beach smager skønt, og så er den tilmed let at lave. Drinken serveres i et klassisk highball-glas – altså et højt drinksglas – og indeholder udelukkende ingredienser, du kan finde i ethvert velassorteret supermarked. Mangler du en god drink i sidste øjeblik, er Sex on the Beach således et oplagt valg.

Der er lidt forskellige bud på, hvordan Sex on the Beach blev opfundet. En plausibel historie går på, at en bartender i Florida skulle sælge så meget ferskensnaps som muligt i et forsøg på at promovere denne nye type alkohol. Han opfandt derfor en drink med ferskensnaps, vodka, appelsinjuice og grenadine.

Cocktailen blev opkaldt efter dét, der, ifølge Florida-bartenderen, var turisternes grund til at besøge området: Sex on the Beach. Dette skulle have fundet sted i 1987, og det eneste problem med den ellers sjove historie er, at der er fundet nedskrevne opskrifter på samme cocktail fra 1982.

Uanset hvordan og hvorledes den farvestrålende cocktail blev opfundet, blev den hurtigt et hit. Gennem 1990’erne var det en af de foretrukne cocktails verden over.

Vi synes stadig, en Sex on the Beach holder i dag. Især hvis du flotter dig og køber en god vodka, ferskenlikør og juice til formålet. Det gør nemlig en verden til forskel, at du anvender både spiritus og mixere af høj kvalitet.  

Variationer af Sex on the Beach-opskriften

Går man efter historien om Florida-bartenderen, der skulle sælge ferskensnaps, skal der naturligvis benyttes snaps med ferskensmag i en Sex on the Beach. I praksis vil de fleste imidlertid bruge en ferskenlikør i stedet. Til dit held er likøren nemmere at få fingrene i, men har du en ferskensnaps ved hånden, skal du endelig benytte den.

I vores Sex on the Beach-opskrift indgår tranebærjuice. I de første opskrifter brugte man imidlertid grenadine, og du har således frit valg. Tranebærjuice og grenadine er begge nemme at få fat på, så tilgængelighed spiller ikke den store rolle. Til gengæld har juicen den fordel, at du ikke brænder inde med den efterfølgende. Køber du en hel flaske grenadine, vil der sandsynligvis være en del tilovers – selv efter en lang aften.

Uanset hvad du foretrækker, kan du være sikker på, at en Sex on the Beach-drink smager skønt. Drinken er i sin natur sød og frugtig, så vil du give den lidt syrlighed, kan du med fordel benytte tranebærjuice til formålet. Vil du omvendt gerne have den rigeligt sød, bør du gå efter grenadine. Fyld i så fald glasset med appelsinjuice, og smag til med grenadine.  

Passer perfekt i en Sex on the Beach

Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.