Køb for mere og få fri fragt

Ingredienser
- +

3 cl.

Vodka
3 cl.Kahlúa
1½ cl.Fløde
1½ cl.Sødmælk
 Isterninger

Fremgangsmåde

Hæld alle ingredienser i en shaker og ryst i ca. fem sekunder. Si over et flot gammeldags glas med isterninger. Server og skål med gæsterne.

VODKA

White Russian

White Russian blev første gang nævnt i 1965, da drinken optrådte i en avis i Californien. Allerede i 1949 blev den mere traditionelle cocktail Black Russian kendt, men der hersker i dag tvivl om, hvilken drink der kom først. White Russian er en drink med vodka og kaffelikør.

White Russian er en af de mere moderne drinks, hvor man bruger likør med smag af kaffe til at give et særligt udtryk i den søde drink. På trods af navnet har hverken White Russian eller Black Russian oprindelse i Rusland. Heller ikke selvom en opskrift fra en russisk kogebog i 1939 nævner en drink, hvor der skal bruges kaffelikør, fløde og vodka. Drinken blev dengang kaldt for kaffelikør. Navnet White Russian kommer af, at der bruges vodka i drinken.

White Russian steg i popularitet, da filmen ”The Big Lebowski” brød igennem i 1998. I løbet af filmen følger vi protagonisten Jeffrey Lebowski, som har en hang til White Russian. Filmen blev et kulthit af Coen-brødrenes fanskare, og derfor blev drinken meget berømt.

Drinken minder en smule om en Irish Coffee, men White Russian er mere sød i smagen og har et helt andet udseende. Nogle opskrifter på White Russian bruger varm kaffe i stedet for kaffelikør.

Der findes adskillige variationer af drinken. Man kan nemlig sagtens skifte et par af ingredienserne ud med gode resultater. Med en god vodka kan du hive mange imponerende opskrifter ud af ærmet. 

En White Cuban laves som en traditionel White Russian med den undtagelse, at man bruger rom i stedet for vodka. En anden sjov variation er kendt som en Colorado Bulldog, hvor man laver en White Russian og slutter af med en smule cola. Det giver drinken brus og en smule ekstra sødme. Når du rigtig vil forkæle smagsløgene kan du lave en Dirty Russian, som bruger kakaomælk i stedet for fløde.

Traditionelt set er en White Russian sød og blød med en smule bitterhed fra kaffelikøren. Den serveres typisk med isterninger og i et gammeldags glas. Smagen på en White Russian er ret unik i forhold til andre cocktails, og den skal opleves og nydes i godt selskab. Bare husk at tørre flødeskægget af mundvigen.

Opskriften på White Russian er let og giver gode resultater. Inviter gæsterne på en lækker, ny drink næste gang, du skal holde et arrangement. Drinken bliver sikkert et hit blandt gæsterne, der vil elske den søde, opfriskende drink.

White Russian serveres i dag på barer over hele verden og er generelt meget populær som et godt alternativ til andre cocktails. Når man blander ingredienserne, får man et flot udtryk i glasset, der minder om skyer, der danser på himlen.

Passer perfekt i en White Russian

ELG

Vodka

229 kr
- +
Wild Distillery

REN VODKA Original

299 kr
- +
Thylandia

MUNUS Premium Vodka

199 kr
- +
Trolden

Fenris

199 kr
- +
Min kurv
Du har 0 flasker i kurven

Din kurv er tom.

Handelsbetingelser

Accepter vores handelsbetingelser og privatlivspolitik for at gennemore din ordre.